Bitcoin a coborât sub 7.000 de dolari pentru prima oară de la începutul lunii februarie

Bitcoin a coborât sub 7.000 de dolari pentru prima oară de la începutul lunii februarie
scris 30 mar 2018

Bitcoin se tranzacționează vineri aproape de pragul de 7.000 de dolari pe unitate, după ce anterior a coborât sub acest nivel pentru prima dată de la începutul lunii februarie, pe fondul unui sentiment negativ pe piața criptomonedelor, alimentat de presiunile crescânde în favoarea reglementării sectorului.

În jurul prânzului, cea mai cunoscută criptomonedă era cotată la 7.061,46 dolari, după ce anterior a atins un minim intraday de 6.617,60 dolari, cel mai scăzut nivel începând cu 6 februarie, potrivit datelor CoinDesk.

Prețul bitcoin a scăzut cu peste 18% în ultimele cinci zile și cu circa 51% de la începutul anului.

Garanta nu-și schimbă încă proprietarul. NBG a anulat vânzarea asigurătorului grec Ethniki, tranzacție de aproape 720 milioane euro CITEȘTE ȘI Garanta nu-și schimbă încă proprietarul. NBG a anulat vânzarea asigurătorului grec Ethniki, tranzacție de aproape 720 milioane euro

Nici celelalte criptomonede nu au avut un prim trimestru mai bun. Ether, principalul rival al bitcoin în funcție de capitalizare, a atins vineri dimineața un minim de 364,66 dolari pe platforma Bitfinex, cu 67,5% sub maximul acestui an, atins în ianuarie. Ripple a pierdut 75% din valoare de la începutul anului, iar Bitcoin Cash s-a ieftinit cu 68%.

Scăderile au fost declanșate, în principal, de perspectiva înăspririi reglementărilor pe piețele asiatice și de reluarea avertismentelor venite din partea bancherilor centrali cu privire la riscurile și volatilitatea criptomonedelor.

Totodată, deciziile Facebook, Google și Twitter de a interzice publicitatea pentru criptomonede și anunțul platformei Reddit că nu mai acceptă plăți în bitcoin au contribuit la evoluția negativă din ultimele săptămâni. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bitcoin
pret
evolutii
ether
ripple