Bitcoin a scăzut joi cu peste 4%, la 8.506 dolari pe unitate, din cauza temerilor legate de introducerea unor reglementări mai stricte

Bitcoin a scăzut joi cu peste 4%, la 8.506 dolari pe unitate, din cauza temerilor legate de introducerea unor reglementări mai stricte
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2018

Bitcoin a scăzut joi cu 4,45, la 8.506 dolari pe unite, după ce Agenția pentru Servicii Financiare din Japonia a anunțat că intenționează să ceară platformei de tranzacționare Binance să oprească activitățile fără licență pe piața japoneză, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Binance are câțiva angajați în Japonia și s-a extins fără permisiune oficială, a declarat o persoană apropiată agenției, scrie News.ro.

Informația, publicată mai întâi de publicația Nikkei, este un nou semn că guverne din întreaga lume intensifică supravegherea monedelor virtuale din cauza temerilor că acestea facilitează activități ilegale, de la spălarea de bani la evaziune fiscală și fraude.

Japonia, una dintre cele mai active piețe din lume pentru active digitale, a introdus anul trecut un sistem de licențiere pentru platformele de tranzacționare, pentru îmbunătățirea supravegherii.

BNR: Aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României CITEȘTE ȘI BNR: Aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României

Binance a precizat în ianuarie să face demersuri pentru obținerea licenței în Japonia, iar unul dintre fondatorii companiei, Changpeng Zhao, a declarat joi că Binance se află într-un dialog constructiv cu autoritatea de reglementare japoneză și că nu a primit vreun mandat din partea acesteia.

Agenția a intensificat controalele la operatorii platformelor de tranzacționare a monedelor digitale în urna unui furt de 500 de milioane de dolari de la platforma Coincheck, în ianuarie.

Binance s-a plasat în mod constant între platformele cu cel mai mare volum al tranzacțiilor cu monede virtuale la nivel mondial, potrivit datelor Coinmarketcap.com.. În ultimele 24 de ore, Binance a avut cel mai mare volum al tranzacțiilor, de circa 1,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin