Bitcoin - la cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, pe fondul revenirii apetitului la risc

Bitcoin - la cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, pe fondul revenirii apetitului la risc
scris 17 mar 2023

Bitcoin a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 9 luni, cea mai populară criptomonedă fiind pe cale să încheie săptămâna cu un câștig de peste 30%, în contextul revenirii apetitului pentru active riscante.

Cotațiile criptomonedelor și acțiunile globale au avansat vineri, după măsurile anunțate pentru susținerea băncilor Credit Suisse și First Republic Bank, confruntate cu scăderea abruptă a valorii de piață pe fondul problemelor de lichiditate și de imagine, în urma falimentului Silicon Valley Bank.

Banca Națională a Elveției a agreat, miercuri, să împrumute Credit Suisse cu până la 53 miliarde de dolari, mutare urmată, joi, de un acord de 30 miliarde de dolari pentru sprijinirea First Republic Bank de către 11 creditori americani majori.

CONFIRMARE ASF retrage atribuțiile conducerii Euroins, ridică autorizația, cere instanței falimentul și apelează la FGA. Mesajul Guvernului și reacția bulgarilor. Al doilea faliment răsunător pe piața asigurărilor în mai puțin de doi ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE ASF retrage atribuțiile conducerii Euroins, ridică autorizația, cere instanței falimentul și apelează la FGA. Mesajul Guvernului și reacția bulgarilor. Al doilea faliment răsunător pe piața asigurărilor în mai puțin de doi ani

Prețul bitcoin a crescut cu peste 9% în prima parte a tranzacțiilor astăzi, până la un maxim intraday de 26.991 dolari, cea mai ridicată valoare din iunie 2022.

În jurul orei 14:00, bitcoin se tranzacționa la 26.888 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

De la începutul săptămânii, bitcoin s-a apreciat cu 34%. 

Cotațiile bitcoin au beneficiat de instabilitatea din sistemul financiar, de încetinirea inflației în SUA, care ar putea conduce la o politică monetară mai puțin agresivă din partea Fed, precum și de pe urma înăspririi reglementărilor împotriva emitenților de stablecoins, potrivit unui raport al furnizorului de servicii cripto Matrixport.

"Turbulențele actuale din sectorul bancar american, care ar putea duce la o poziție mai relaxată a Rezervei Federale, întărește dublul rol al Bitcoin ca hedge împotriva instrumentelor financiare tradiționale și ca activ de risc credibil", a comentat și Kunal Goel, analist la firma de cercetare a activelor digitale Messari, citat de Bloomberg.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
crestere bitcoin
credit suisse
first republic bank