Credit Suisse împrumută peste 50 de miliarde de dolari de la Banca Centrală a Elveției

Credit Suisse împrumută peste 50 de miliarde de dolari de la Banca Centrală a Elveției
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

La câteva ore după ce Banca Centrală elvețiană a declarat că este pregătită să ofere sprijin financiar Credit Suisse, banca a acceptat oferta, sperând să-i asigure pe investitori că are lichiditățile necesare pentru a rămâne pe linia de plutire, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Credit Suisse a declarat că va împrumuta până la 50 de miliarde de franci elvețieni (53,7 miliarde de dolari) de la Banca Centrală a Elveției, arată News.ro.

FOTO Volkswagen a dat startul unei noi ere, în care pune iar accent pe simbolul „mașina poporului”: Mare ca un Golf și ieftin ca un Polo CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a dat startul unei noi ere, în care pune iar accent pe simbolul „mașina poporului”: Mare ca un Golf și ieftin ca un Polo

Banca a numit împrumutul o „acțiune decisivă pentru a-și consolida lichiditatea în mod preventiv”.

„Această lichiditate suplimentară ar sprijini afacerile de bază și clienții Credit Suisse, deoarece Credit Suisse adoptă măsurile necesare pentru a crea o bancă mai simplă și mai concentrată, construită pe nevoile clienților”, a trasnmis banca într-un comunicat.

Pe lângă împrumutul de la Banca Centrală, Credit Suisse a mai anunțat că a răscumpărat miliarde de dolari din propria datorie pentru a-și gestiona pasivele și cheltuielile cu plata dobânzilor.

Banca, fondată în 1856, este una dintre cele mai mari instituții financiare din lume și clasificată drept „bancă de importanță sistemică globală”, împreună cu alte 30, inclusiv JP Morgan Chase, Bank of America și Bank of China.

Autoritățile elvețiene și Credit Suisse Group au discutat despre modalități de stabilizare a băncii, a informat miercuri Bloomberg, citând persoane familiare cu subiectul

Liderii Credit Suisse și oficialii guvernamentali au discutat despre opțiuni care variau de la o declarație publică de sprijin până la un potențial sprijin de lichiditate.

Alte mișcări potențiale sugerate pentru Credit Suisse au fost o potențială separare a filialei elvețiene și o asociere cu concurentul său elvețian mai mare, UBS Group, potrivit articolului.

Elveția este supusă presiunii din partea cel puțin a unui guvern important, pentru a interveni rapid asupra Credit Suisse, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația, după ce acțiunile băncii elvețiene au condus miercuri la o prăbușire a acțiunilor băncilor europene.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut miercuri cu până la 30,8%, ceea ce a condus la o scădere de 7% a indicelui bancar european .SX7P, în timp ce CDS-urile pe cinci ale pentru banca emblematică elvețiană au atins un nou record, amplificând temerile legate de un pericol mai mare la adresa sistemului financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca centrală a elveției