Bitcoin, la maximul ultimelor 5 luni după turbulențele recente de pe burse

Bitcoin, la maximul ultimelor 5 luni după turbulențele recente de pe burse
scris 12 feb 2020
Bitcoin a urcat miercuri la maximul ultimelor 5 luni, în contextul în care epidemia de coronavirus a reaprins interesul pentru criptomonede.

Cea mai populară criptomonedă se tranzacționează pentru circa 10.300 de dolari pe unitate după ce, dumincă, a trecut de pragul de 10.000 de dolari/unitate pentru prima dată din septembrie. În tranzacțiile de astăzi, bitcouin a urcat până aproape de 10.500 de dolari.

Acțiunile europene urcă la un nou maxim istoric, pe fondul atenuării temerilor privind impactul epidemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Acțiunile europene urcă la un nou maxim istoric, pe fondul atenuării temerilor privind impactul epidemiei de coronavirus

Revenirea la un astfel de nivel vine după ce, în decembrie 2018, bitcoin a atins un minim de 3.196 de dolari.

În ultimele zile, acțiunile europene și americane au înregistrat reveniri, însă, în săptămânile recente, bursele fost afectate de epidemia de coronavirus. În acest context, investitorii s-au orientat către criptomonede, percepute ca active de refugiu, alături de aur sau yenul japonez.

În momentele în care bursele au fost afectate de turbulențe, bitcoin s-a comportant, și în trecut, ca un activ de refugiu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
monede digitalem coronavirus