Bitcoin scade cu circa 1%, după ce o nouă platformă de tranzacționare a căzut victimă hackerilor

Bitcoin scade cu circa 1%, după ce o nouă platformă de tranzacționare a căzut victimă hackerilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iun 2018

Cotațiile monedelor virtuale se depreciază cu circa 1% miercuri, în contextul unei presiuni crescute la vânzare, după ce o nouă platformă de schimb a căzut victimă atacurilor cibernetice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma sud-coreeană Bithumb, printre cele mai mari din Asia, a anunțat că hackerii au furat criptomonede în valoare de 35 miliarde woni (aproximativ 30 milioane dolari), al doilea furt major de monede virtuale în mai puțin de două săptămâni.

Bithumb a precizat, miercuri dimineață, că a suspendat toate operațiunile în vederea transferării activelor digitale într-un portofel digital offline și a asigurat investitorii că va acoperi pagubele.

Bitcoin a scăzut aproape de minimul anului 2018 după un atac cibernetic împotriva unei platforme din Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Bitcoin a scăzut aproape de minimul anului 2018 după un atac cibernetic împotriva unei platforme din Coreea de Sud

Pe 11 iunie, platforma Coinrail, de asemenea din Coreea de Sud, a dezvăluit furtul unor monede virtuale în valoare de circa 40 milioane de dolari, anunț care a provocat deprecierea bitcoin cu peste 10%, până la 6.133 dolari pe unitate, cel mai redus nivel de la începutul lunii februarie.

După anunțul privind furtul de pe Bithumb, creatorul Litecoin, Charlie Lee, a recomandat investitorilor să nu își mai lase monedele digitale în conturile deschise pe platformele de tranzacționare.

“O nouă zi, un nou furt. Să sperăm că Bithumb va putea acoperi suma, deși 30 milioane de dolari nu este deloc o sumă mică. După cum am mai spus, fiți deștepți și păstrați pe platforme doar monedele pe care le tranzacționați activ. Cel mai bine este să le retrageți imediat după tranzacție”, a scris Lee pe Twitter, citat de MarketWatch.

În jurul prânzului, bitcoin era cotat la 6.630,47 dolari pe unitate, în scădere cu 1,6% raportat la închiderea de marți. Ethereum se deprecia cu 1,3%, Bitcoin Cash cu 1,8%, iar Litecoin cu aproape 2%.

Bitcoin și celelalte criptomonede majore au întrerupt, ieri, o perioadă prelungită de scăderi, pe fondul informațiilor din presă privind achiziția platformei de file-sharing BitTorrent de către antreprenorul din domeniul blockchain Justin Sun, creatorul monedei virtuale Tron (TRX) și al platformei Tron Foundation.

Potrivit unor surse citate de Variety, Sun a convenit preluarea BitTorrent în schimbul a 140 milioane de dolari. TRX, în top 10 cele mai valoroase criptomonede în funcție de capitalizare, s-a apreciat marți cu aproape 18%, potrivit CoinDesk. În jurul prânzului astăzi, TRX era în urcare cu 6,3%.

Bitcoin a consemnat un avans mai modest marți, de 0,42%, până la 6.737,41 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
bithumb
furt
criptomonede
justin sun
bittorrent
achizitie