BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 12-a oară consecutiv

BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 12-a oară consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat, miercuri, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a 12-a oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, BNR a decis menținerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit și la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilității de creditare, scrie News.ro.

În plus, consiliul de administrație al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro

Aceasta este a 12-a oară când BNR decide menținerea ratei dobânzii la 2,50%.

Ultima dată când BNR a decis creșterea ratei dobânzii de politică monetară, de la 2,25% la 2,50% pe an, a fost în 7 mai 2018.

Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a crescut în noiembrie până la 3,77%, după ce a coborât în octombrie la 3,4%, potrivit datelor INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
dobânda de politică monetară
bnr