BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 8-a oară consecutiv

BNR a păstrat dobânda de politică monetară la 2,50%, pentru a 8-a oară consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2019

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat, joi, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a opta oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, BNR a decis menținerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit și la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilității de creditare, scrie News.ro.

În plus, consiliul de administrație al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Costurile restructurării Deutsche Bank ar putea ajunge până la cinci miliarde de euro CITEȘTE ȘI Costurile restructurării Deutsche Bank ar putea ajunge până la cinci miliarde de euro

Aceasta este a opta oară când BNR decide menținerea ratei dobânzii la 2,50%.

În ședintele din 15 mai, 2 aprilie, 7 februarie, 8 ianuarie, noiembrie 2018, octombrie 2018, august 2018 și iulie 2018, BNR a decis menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

În 7 mai 2018, BNR a decis creșterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an.

Decizia a fost luată în contextul în care rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a scăzut ușor în mai, la 4,10%, după ce urcase în aprilie la 4,11%, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică (INS).

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
politica monetara