BNR nu va participa la discuția din Senat: Este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul Finanțelor

BNR nu va participa la discuția din Senat: Este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul Finanțelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2019

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, marți, că nu va participa la discuția din Comisia Economică din Senat, programată să aibă loc marți, fiind nevoie mai întâi de o întâlnire cu reprezentanți din Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conducerea BNR fusese chemată să participe la discuții, în Comisia Economică din Senat, în legătură cu modul în care este format ROBOR, scrie News.ro.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Europa a încetat să mai tipărească bancnote de 500 de euro de teamă că sunt utilizate de infractori CITEȘTE ȘI Europa a încetat să mai tipărească bancnote de 500 de euro de teamă că sunt utilizate de infractori

”BNR nu va participa astăzi la discuția din Comisia Economica din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanțe în cadrul Comitetului Național de Stabilitate Macroprudențială, dupa cum a declarat aseară și dl. consilier Vâlcov”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

El a subliniat că BNR este deschisă la dialog, dar consideră că ”se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl. Zamfir, care să nu plece de la un șir de fake news-uri lansate fără proble”.

În urmă cu o săptămână, senatorul ALDE Daniel Zamfir susținea că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înțelegere între băncile comerciale și cu implicarea BNR și anunță că guvernatorul Băncii Naționale și șeful Consiliului Concureței vor fi chemați la audieri la Comisia economică din Senat începând din 29 ianuarie.

În replică, Dan Suciu a declarat, la Digi 24, că afirmațiile senatorului ALDE reprezintă "un lung șir de confuzii, greșeli și rele interpretări", spunând că acesta are probleme de înțelegere a pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
parlament
ministerul finantelor