Bogdan Merfea este noul director general al Băncii Carpatica, după ce fuziunea cu Patria Bank a intrat în vigoare

Bogdan Merfea este noul director general al Băncii Carpatica, după ce fuziunea cu Patria Bank a intrat în vigoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2017

Bogdan Merfea este noul director general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), care fuzionat la 1 mai cu Patria Bank, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bancherul Bogdan Merfea e a condus timp de șase ani compania de microcreditare Patria Credit, iar în aprilie 2015 a preluat poziția de președinte executiv al Nextebank, scrie News.ro.

”Consiliul de Administrație al Băncii Comerciale Carpatica a aprobat următoarele modificări în structura conducerii băncii, începând cu 1 mai: numirea lui Bogdan Merfea în poziția de director general, membru al comitetului directorilor, modificarea funcției lui Grigore Valentin Vancea din director executiv Divizia Operațiuni și IT, membru al Comitetului directorilor, în director general adjunct Divizia Operațiuni și IT, membru al Comitetului directorilor”, arată comunicatul băncii.

De asemenea, Bogdan Constantin Neacșu devine director general adjunct al Diviziei Risc, membru al comitetului directorilor, dar își va prelua atribuțiile abia după obținerea autorizației de la Banca Națională a României.

Noua structură a comitetului directorilor este formată din: Bogdan Merfea (director general), Diana Maria Kallos (director general adjunct Divizia Financiar), Valentin Grigore Vancea (director general adjunct Divizia Operațiuni și IT), Bogdan Neacșu (director general adjunct Divizia Risc).

Condamnații pentru mită și trafic de influență vor fi grațiați, potrivit amendamentelor adoptate de senatorii juriști CITEȘTE ȘI Condamnații pentru mită și trafic de influență vor fi grațiați, potrivit amendamentelor adoptate de senatorii juriști

În ceea ce privește componența consiliului de administrație al băncii, de la data obținerii aprobării prealabile a Băncii Naționale a României pentru Vasile Iuga, noua structură este formată din: Horia Dragoș Manda (președinte al consiliului de administrație), Daniela Elena Iliescu (membru), Bogdan Merfea (membru executiv), Nicolae Surdu și Vasile Iuga (membri).

În 29 noiembrie 2016, Banca Națională a României (BNR) a aprobat proiectul de fuziune al BCC cu Patria Bank, ceea ce a permis celor două bănci să demareze formalitățile finale de înregistrare a noii bănci și să înceapă operațiunile de integrare.

BCC a trecut în ultimii ani prin schimbări profunde, confruntându-se cu o serie de dificultăți după ce patronul a fost acuzat penal. Ilie Carabulea a demisionat din funcția de președinte al consiliului de supraveghere al Băncii Carpatica în 2012, imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare pentru dare de mită.

Patria Bank a ajuns să dețină 64,16% din acțiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deținute de acționarii minoritari, în cadrul căreia a achiziționat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acțiuni.

În 2016, Banca Comercială Carpatica a înregistrat pierderi de 42,06 milioane lei (9,3 milioane euro), în scădere cu 44% față de rezultatul negativ raportat în anul anterior, după ce a tăiat cheltuielile pentru a compensa reducerea încasărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan merfea
patria bank
banca comerciala carpatica