PNL îl propune pe Nicolăescu ca viceguvernator BNR, pe Barbu la CNSAS, pe Boagiu la CC și pe Atanasiu la ANRE

PNL îl propune pe Nicolăescu ca viceguvernator BNR, pe Barbu la CNSAS, pe Boagiu la CC și pe Atanasiu la ANRE
scris 3 mai 2017

Liberalii îl propun pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcția de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curții de Conturi și pe Teodor Atanasiu în comitetul ANRE, a anunțat, marți, președintele PNL, Raluca Turcan.

Ea spune că numirile au fost făcute pe anumite criterii, precum profesionalismul și reprezentativitatea politică. Turcan afirmă că PNL trebuie să caute resurse umane în interiorul partidului, pentru a-și motiva membrii să se profesionalizeze, scrie News.ro.

"Dacă vom apela în permanență la soluții de avarie din afara partidului înseamnă că nu mai există motivația pentru membri de partid să se specializeze, să se profesionalizeze și să încerce să răspundă unor criterii de performanță pentru a fi prezenți în acele instituții", a spus ea.

Președintele PNL a adăugat că un alt criteriu pentru numiri a fost cel al "echilibrului în partid, astfel încât să fie mulțumiți cu această decizie cât mai mulți colegi".

"Am ajuns la varianta ca doamna Sulfina Barbu să fie propunerea PNL pentru CNSAS, ca dl Eugen Nicolaescu să fie propunerea PNL pentru funcția de viceguvernator al BNR, ca doamna Anca Boagiu să fie propusă în conducerea Curții de Conturi și ca dl Teodor Atanasiu să fie membru în Comitetul ANRE", a anunțat Turcan.

Întrebată despre nemulțumirile din interiorul partidului și criticile lansate potrivit cărora nu ar fi fost respectat statutul în alcătuirea propunerilor, Turcan le-a transmis un mesaj colegilor care o contestă.

EXCLUSIV Birourile externe de turism ale României vor fi desființate, ministrul este atacat dur de industrie pentru că lasă România fără promovare externă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Birourile externe de turism ale României vor fi desființate, ministrul este atacat dur de industrie pentru că lasă România fără promovare externă

"I-aș sfătui pe colegii mei amatori de cancanuri sau declarații hazardate în spațiul public să-și cumpănească foarte bine cuvintele și să înțeleagă că nu poți să stai cu statutul în brațe acum toată ziua în condițiile în care până acum a fost aleatoriu sau un șervețel cu care te-ai șters pe mâini. Statutul partidului trebuie să ajungă să devină carte de căpătâi pentru orice acțiune politică a PNL", a spus ea.

În legătură cu negocierile purtate de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a asigura susținerea parlamentară pentru aceste numiri, Turcan a afirmat că nu a refuzat nicio discuție, tocmai pentru a asigura reprezentare transpartinică în instituțiile vizate.

Nu am spus nu niciunei întâlniri sau discuții private sau instituționale cu toți cei care ar fi putut să asigure prezența PNL cu oameni buni în aceste instituții

"Poate (social-democrații - n.r.) au fost impresionați de un precedent periculos pe care ar fi putut să-l instituie, un precedent care nu este sănătos și care a fost folosit și de alte conduceri în partidul nostru și care nu face bine pentru că un partid nu este veșnic la guvernare, nu este veșnic nici în opoziție, ciclurile politice se schimbă și cred că trebuie să existe un dialog", a explicat ea.

Toate aceste numiri au nevoie de un vot în Parlament pentru a fi aprobate.

Pe lângă funcțiile vacante din BNR, CNSAS, Curtea de Conturi și ANRE, Parlamentul trebuie să mai decidă și asupra unui nou șef al SIE, al AEP, al RRA și al ICR.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pnl
bnr
boagiu
anre