Bursa americană întrerupe un raliu de 2 zile, trasă în jos de creșterea randamentelor obligațiunilor și a dolarului

Bursa americană întrerupe un raliu de 2 zile, trasă în jos de creșterea randamentelor obligațiunilor și a dolarului

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 oct 2022

Acțiunile americane s-au depreciat miercuri, principalii indici bursieri înregistrând prima pierdere din ultimele trei zile, în condițiile în care randamentele titlurilor de Trezorerie și dolarul au continuat să urce.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ziua care a marcat 35 de ani de la Lunea Neagră, acțiunile de pe Wall Street au întrerupt un raliu de două zile, pe fondul temerilor că politica agresivă a Fed în lupta cu inflația crește probabilitatea unei aterizări dure a economiei.

Indicele S&P 500 a coborât cu 0,67%, Dow Jones s-a depreciat cu 0,33%, iar Nasdaq Composite, cu 0,85%.

FOTO În plină criză energetică și cu spectrul unei noi recesiuni, investitorii își aduc astăzi aminte de Lunea Neagră, ziua în care străinii le-au tras investitorilor americani preșul de sub picioare CITEȘTE ȘI FOTO În plină criză energetică și cu spectrul unei noi recesiuni, investitorii își aduc astăzi aminte de Lunea Neagră, ziua în care străinii le-au tras investitorilor americani preșul de sub picioare

Indicele ICE al dolarului american, un indicator al puterii dolarului în raport cu un coș de valute rivale, a crescut cu 0,7% la 112,96. Randamentele obligațiunilor au continuat să urce, titlurile pe 2 ani atingând cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, în contextul în care traderii se așteaptă acum la o rată maximă a dobânzii-cheie de aproape 5%, mult peste intervalul actual de 3-3,25%, potrivit Bloomberg.

Acțiunile Netflix au avansat cu 13,1%, după ce gigantul de streaming a anunțat că a câștigat 2,41 milioane de abonați în trimestrul al treilea, depășind atât estimările proprii, cât și așteptările analiștilor. Numărul abonaților a crescut în toate regiunile, iar Netflix a declarat că se așteaptă să atragă încă 4,5 milioane de abonați la nivel global în ultimul trimestru.

Titlurile Tesla au închis în urcare cu 0,84%, însă au pierdut până la 5% în tranzacțiile after-hours, după publicarea rezultatelor financiare. Producătorul auto a anunțat că a livrat un număr record de 365.000 de mașini în trimestrul al treilea, însă volumul a dezamăgit investitorii, care se așteptau la livrări de 371.000 de unități, scrie MarketWatch.

Veniturile companiei au crescut de la 13,76 miliarde dolari în trimestrul al treilea al anului trecut la 21,45 miliarde de dolari, de asemenea sub estimările analiștilor, însă profitul raportat, de 3,29 miliarde de dolari, a depășit previziunile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
tesla
netflix