Bursa americană, record după record. Dow Jones continuă să testeze nivelul de 23.000 puncte

Bursa americană, record după record. Dow Jones continuă să testeze nivelul de 23.000 puncte
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 oct 2017

Indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) continuă să testeze nivelul de 23.000 de puncte depășit în premieră joi. Deși nu a găsit suport peste acest prag psihologic, Dow Jones s-a apreciat ieri pentru a treia sesiune consecutivă și a închis la o nouă valoare record, pe fondul rezultatelor peste așteptări raportate de bănci și companiile din industria farmaceutică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dow Jones a închis în urcare cu 0,2%, la 22.997,44 puncte, consemnând a 48-a închidere record din acest an. Pe parcursul sesiunii de tranzacționare, indicele a atins un maxim intraday de 23.002,20 puncte, depășind, pentru prima dată în istorie, pragul de 23.000 de puncte cu care a cochetat în ultimele ședințe.

S&P 500 a urcat, de asemenea, la o nouă valoare record, de 2.559,36 de puncte.

Investitorii de la BVB urmăresc recuplarea la creșterile de pe bursele mari. Bani pentru un BMW i8 pe piața de la București CITEȘTE ȘI Investitorii de la BVB urmăresc recuplarea la creșterile de pe bursele mari. Bani pentru un BMW i8 pe piața de la București

Raportările financiare venite de la bănci și de la companii majore din industria farmaceutică au fost principalele motoare ale creșterilor. Investitorii se vor concentra, în continuare, pe rezultatele trimestriale transmise de companii pentru a determina dacă nivelurile ridicate la care se regăsesc principalii indici sunt sustenabile, scrie MarketWatch.

“Încă nu se observă o stare de euforie printre investitori, în condițiile în care rulajul cu obligațiuni rămâne semnificativ, iar scepticismul cu privire la câștigurile acțiunilor nu a dispărut. Piața crește însă, mulțumită profiturilor în urcare la nivel global”, spune Karyn Cavanaugh, analist de piață la Voya Financial.

“Atât timp cât Europa și economiile emergente continuă să crească, nu sunt motive pentru care câștigurile companiilor să nu crească la rândul lor, susținând piața”, a adăugat Cavanaugh.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
inchidere record
actiuni