Bursele americane și europene au scăzut pentru a treia zi consecutiv. "Acțiunile nu reflectă suficientă teamă, având în vedere actualele incertitudini!"

Bursele americane și europene au scăzut pentru a treia zi consecutiv. "Acțiunile nu reflectă suficientă teamă, având în vedere actualele incertitudini!"

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 aug 2022
Acțiunile americane și europene au scăzut marți pentru a treia zi consecutiv, în condițiile în care discursul președintelui Rezervei Federale (Fed) la reuniunea de la Jackson Hole a alimentat, săptămâna trecută, așteptările privind creșterea ratelor de dobândă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicii S&P 500 și Nasdaq Composite au încheiat ședința de la New York în scădere cu 1,1%.
Statul vine cu nouă ofertă Tezaur pentru români, dar cu dobânzi mai mici. Continuă și Fidelis, inclusiv cu o dobândă de 8% CITEȘTE ȘI Statul vine cu nouă ofertă Tezaur pentru români, dar cu dobânzi mai mici. Continuă și Fidelis, inclusiv cu o dobândă de 8%

În Europa, indicele Stoxx 600 a pierdut 0,7%, în timp ce DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,5%, reducând pierderile anterioare. Indicele FTSE 100 de la Londra a scăzut cu 0,9%.

Scăderile de marți vin după alte două zile de slăbiciune pentru acțiunile globale, în contextul în care băncile centrale și-au reafirmat angajamentul de a combate inflația, chiar dacă perspectiva unei politici monetare mai restrictive poate provoca scăderea economiilor.
 
Indicele de volatilitate VIX - cunoscut ca "indicatorul fricii" de pe Wall Street - a urcat marți până la 27,69 puncte, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie. 
 
Indicele ar putea crește în continuare, avertizează Nicholas Colas, cofondator al DataTrek Research, citat de Financial Times. 
 
"Acțiunile americane nu reflectă suficientă teamă, având în vedere actualele incertitudini macro și micro", susține acesta.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
stoxx 600
actiuni