Bursele au revenit pe scădere, după două zile de creșteri consecutive

Bursele au revenit pe scădere, după două zile de creșteri consecutive
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 mar 2020

Acțiunile europene au revenit pe scădere joi, după două zile de aprecieri consecutive, alimentate de anunțul SUA privind un plan masiv de stimulare a economiei. Investitorii se concentrează pe informațiile privind răspândirea pandemiei de coronavirus și pe costul în vieți umane, în condițiile în care numărul deceselor în state deja puternic afectate, ca Italia și Spania, continuă să crească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 11:40 (ora României), indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se deprecia cu 1,72%, cu scăderi pe principalele piețe: -2,52% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -2,19% pentru DAX de la Frankfurt, -2,01% pentru CAC 40 de la Paris, -1,17% pentru FTSE MIB de la Milano și -1,97% pentru IBEX 35 de la Madrid.

Contractele futures pe acțiunile americane erau, de asemenea, în scădere, indicând o deschidere negativă a tranzacțiilor de astăzi.

Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei CITEȘTE ȘI Banca Transilvania, dividende cu randament net de 6% și acțiuni gratuite în valoare de peste 520 milioane lei

Bursele americane și europene au consemnat aprecieri semnificative în precedentele două sesiuni de tranzacționare, după ce autoritățile SUA au dezvăluit un pachet de măsuri de stimulare a economiei fără precedent, în valoare de 2 trilioane de dolari. Planul a fost aprobat în Senat miercuri seara, votul în Camera Reprezentanților fiind așteptat pentru vineri.

Atenția investitorilor este însă îndreptată spre piața muncii din cea mai mare economie mondială, în condițiile în care analiștii estimează explozia cererilor de ajutor de șomaj pe fondul pandemiei. Un raport oficial privind numărul cererilor de ajutor de șomaj în săptămâna care a trecut va fi publicat astăzi, proiecțiile economiștilor indicând o creștere de la 281.000 de cereri la 2,5-3 milioane, scrie MarketWatch. Numărul șomerilor ar putea depăși zeci de milioane de persoane în următoarele săptămâni.

Revenind pe bătrânul continent, Italia a raportat creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, precum și a deceselor, spulberând speranțele privind o eventuală atingere a vârfului epidemiei în Peninsulă. Potrivit ultimelor date, 7.503 de persoane au murit până acum în Italia, iar numărul îmbolnăvirilor a urcat la 74.368.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
coronavirus
pandemie
somaj
masuri stimulare