Bursele au scăzut în cea mai mare parte, la nivel global, din cauza restricțiilor legate de Covid-19

Bursele au scăzut în cea mai mare parte, la nivel global, din cauza restricțiilor legate de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Bursele au scăzut luni în cea mai mare parte, la nivel global, din cauza restricțiilor legate de Covid-19, în timp ce lira sterlină s-a depreciat în lipsa acordului negociat de Marea Britanie și Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe Wall Street, indicele S&P 500 a scăzut cu 0,2%, de la un maxim record atins recent, dat indicele Nasdaq a închis la un nivel record, investitorii cumpărând acțiuni le companiilor cu capitalizări uriașe, scrie News.ro.

Moody’s - Băncile din Europa Centrală și de Est vor simți pandemia COVID-19 din 2021. Rentabilitatea va scădea sub nivelurile istorice CITEȘTE ȘI Moody’s - Băncile din Europa Centrală și de Est vor simți pandemia COVID-19 din 2021. Rentabilitatea va scădea sub nivelurile istorice

Autoritățile din California, cel mai populat stat din SUA, au decis luni închiderea magazinelor neesențiale și au cerut oamenilor să stea în case, la o zi după raportarea unui număr record de cazuri noi zilnice de coronavirus, de peste 30.000.

Totodată, investitorii urmăresc negocierile dintre republicanii și democrații din Congresul SUA, pentru aprobarea noui program de ajutoare legate de coronavirus.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,49%, S&P 500 cu 0,19%, iar Nasdaq Composite a urcat cu 0,45%.

Indicele global MSCI, care include acțiuni din 49 de țări, a coborât cu 0,1%, în timp ce indicele pan-european  STOXX 600 a scăzut cu 0,3%.

În Europa, liderii din Marea Britanie și UE se vor întâlni față în față pentru a încerca să încgheie un acord comercial post-Brexit, după ce luni au eșuat din nou să elimine diferențele de opinie.

Lira sterlină a scăzut luni cu -,51%, la 1,34 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
covid