Bursele europene au închis din nou în scădere, deoarece Banca Angliei a optat pentru o majorare agresivă a dobânzii cheie, cu 0,5 puncte procentuale

Bursele europene au închis din nou în scădere, deoarece Banca Angliei a optat pentru o majorare agresivă a dobânzii cheie, cu 0,5 puncte procentuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Bursele europene au închis din nou în scădere, joi, deoarece Banca Angliei a optat pentru o majorare agresivă a dobânzii cheie, cu 0,5 puncte procentuale, pentru a ține sub control inflația persistentă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 0,5%, reducându-și totuși pierderile anterioare de peste 1%, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania

Componenta băncilor a scăzut cu 2%, în timp ce indicele auto a coborât cu 1,4%.

Stoxx 600 a înregistrat scăderi în toate cele patru sesiuni din această săptămână.

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei a votat cu 7-2 pentru a ridica dobânda cheie la 5% pentru a combate inflația încăpățânat de mare din Regatul Unit.

Analiștii au fost împărțiți, dacă Banca Angliei va crește cu 0,25 sau cu 0,50 de puncte procentuale, deși majoritatea favorizau prima variantă.

Indicele FTSE 100 s-a modificat puțin în urma deciziei, coborând cu 0,9%.

Lira sterlină a fost inițial constantă față de dolarul american și euro, înainte de a scădea față de ambele valute.

FOTO Undă verde: Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare CITEȘTE ȘI FOTO Undă verde: Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare

Randamentele obligațiunilor din Regatul Unit pe doi ani au crescut cu 0,02 puncte procentuale, în timp ce randamentul obligațiunilor pe 10 ani a scăzut cu 0,02 puncte procentuale.

Decizia Băncii Angliei a venit după ce Banca Națională Elvețiană a anunțat o creștere a dobânzii de politică monetară de 0,25 de puncte procentuale, a cincea creștere consecutivă efectuată de instituție.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,22%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,79%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,76%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
banca angliei