Bursele europene au închis la cel mai redus nivel din ultimele șapte luni

Bursele europene au închis la cel mai redus nivel din ultimele șapte luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Piețele bursier europene au scăzut joi pentru a treia sesiune consecutivă, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a atins cel mai redus nivel din ultimele șapte luni, deoarece investitorii au evaluat impactul crizei din Orientul Mijlociu, precum și rezultatele financiare ale companiilor și datele economice, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 1,16%, la cel mai redus nivel din 15 martie, potrivit datelor LSEG.

BCE începe pregătirile pentru euro digital CITEȘTE ȘI BCE începe pregătirile pentru euro digital

Pierderile au fost conduse de sectorul auto, cu o scădere de 2,12%, deoarece acțiunile Renault au coborât cu 7%, după ratarea așteptărilor privind veniturile, scrie News.ro.

Acțiunile tehnologice au depășit tendința generală a pieței, cu o creștere de 0,6%. Performanțele indicilor bursieri au reflectat sentimentele negative ale investitorilor în alte sectoare.

Indicele german DAX a coborât cu 0,33%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,64%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,17%. Indicele italiamn FTSE MIB a pierdut 1,38%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a scăzut cu 0,72%.

London Stock Exchange a anunțat joi după-amiază, fără să ofere detalii, că investighează un incident și că numai indicii FTSE 100, FTSE 250 și IOB sunt disponibili pentru tranzacționare.

Piețele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat o vânzări ample, piețele din Japonia, Coreea de Sud și Hong Kong înregistrând pierderi de aproximativ 2% fiecare. Acestea au venit după mișcări similare pe Wall Street miercuri, în timp ce randamentele Trezoreriei americane au crescut la maxime multianuale, randamentul titlurilor pe 10 ani depășind 4,9% pentru prima dată din 2007.

Acțiunile americane au evolut ușor în scădere joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni