Bursele europene au închis pe verde pentru a doua ședință consecutiv

Bursele europene au închis pe verde pentru a doua ședință consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mar 2016

Principalele burse europene au crescut miercuri, pentru a doua zi consecutiv, alimentate de optimismul investitorilor după comentariile președintelui băncii centrale din SUA, care a reiterat că instituția bancară va adopta o poziție prudentă în privința majorării dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 1,3%, după ce marți a înregistrat prima creștere după patru ședințe de scăderi, scrie Bloomberg. Stoxx Europe ar putea încheia luna martie cu un câștig de 2,2%, primul avans lunar începând cu noiembrie 2015. De la începutul anului, indicele a scăzut cu 6,7%.

Janet Yellen, președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA, a afirmat, marți, că este nevoie de prudență în majorarea ratelor de dobândă, ceea ce a întărit convingerile investitorilor că instituția nu va majora dobânda cheie la ședința de politică monetară din aprilie.

Bank of America a interzis angajaților să utilizeze cuvântul Brexit CITEȘTE ȘI Bank of America a interzis angajaților să utilizeze cuvântul Brexit

Bursa de la Frankfurt a avansat miercuri cu 1,6%, piața de capital de la Paris, cu 1,8%, iar bursa de la Londra a încheiat cu o creștere de 1,6%.

Companiile din minerit și sectorul energetic au consemnat printre cele mai mari aprecieri, indicii de sector avansând cu 4,6%, respectiv cu 2,9%. Acțiunile Anglo American au urcat cu 11,8%, Glencore a închis pe plus cu 5,4%, în timp ce titlurile Tullow Oil au marcat o creștere de 3,9%.

Acțiunile Metro au crescut cu 11,3%, după ce pe parcursul ședinței au avansat cu până la 12%, ca urmare a anunțului privind o posibilă separare a activităților în două companii listate la bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii
janet yellen
fed