Bursele europene cresc, susținute de acordul de salvare a două bănci italiene și de titlurile Nestle

Bursele europene cresc, susținute de acordul de salvare a două bănci italiene și de titlurile Nestle
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2017

Bursele europene au început tranzacțiile de luni în creștere, susținute de acordul din Italia referitor la salvarea a două bănci regionale și de acțiunile grupului Nestle care au atins un nivel record, după ce grupul a devenit o țintă pentru fondul de investiții activist Third Point, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Italia a decis duminică să închidă băncile regionale Veneto Banca și Banca Popolare di Vincenza, într-un acord care poate costa statul până la 17 miliarde de euro, iar activele bune ale acestora vor fi preluate de cea mai mare bancă de retail din țară, Intesa Sanpaolo, scrie News.ro.

Acțiunile Intesa au urcat cu 3,6%, iar indicele băncilor din zona euro cu 1,2%.

Avansul titlurilor bancare a contribuit la creșterea indicelui pan-european Stoxx 600 și al indicelui Stoxx 50 cu câte 0,5%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 avansează cu 0,6%.

Managerii de fonduri au învestit mai mult în acțiuni europene decât americane, în acest an CITEȘTE ȘI Managerii de fonduri au învestit mai mult în acțiuni europene decât americane, în acest an

Titlurile grupului elvețian Nestle sunt în urcare cu 4,1%. Investitorul activist Daniel Loeb, directorul general al Third Point, a dezvăluit duminică că a acumulat o participație de peste 1% la Nestle, în valoare de 3,5 miliarde de dolari, și vrea îmbunătățirea marjelor grupului, răscumpărarea de acțiuni și renunțarea la activele care nu fac parte din operațiunile de bază.

Creșterea acțiunilor Nestle a tras în sus și titlurile altor grupuri din sectorul  produselor de consum, precum Unilever și Diageo, și a urcat indicele bursier european al producătorilor de alimente și băuturi cu peste 2%, fiind posibil ca acesta să înregistreze cea mai bună evoluție într-o singură zi din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
nestle