Bursele europene scad pe fondul îngrijorărilor legate de un al doilea val de Covid-19

Bursele europene scad pe fondul îngrijorărilor legate de un al doilea val de Covid-19
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2020

Acțiunile europene scad miercuri pe fondul temerilor legate de un nou val al pandemiei de Covid-19, după ce, în ședința anterioară, au urcat la maximul ultimelor două săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu 1,61% în jurul orei 16:00 (ora României).

Indicele CAC 40 (Paris) și DAX (Frankfurt) scad cu circa 1,88% fiecare, iar FTSE 100 (Londra) pierde 1,92%,.

INFOGRAFIC Creditul privat a continuat să scadă în mai CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Creditul privat a continuat să scadă în mai

Numeroase state americane au raportat o creștere record a numărului de cazuri de Covid-19, ceea ce a reaprins temerile legate de un al doilea val de Covid-19.

Îngrijorările din piețele de capital sunt alimentate și de informațiile din presă, potrivit cărora țările din Uniunea Europeană se pregătesc să restricționeze accesul americanilor.

New York Times a relatat că statele UE, care sunt nerăbdătoare să își relanseze economiile, sunt pregătite să nu permită accesul americanilor pe teritoriul lor, pentru că Statele Unite nu au reușit să țină sub control pandemia de coronavirus. 

Contractele futures pe indicii americani Dow Jones Industrial Average și S&P 500 sunt și ele în scădere înainte de deschiderea ședinței.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
al doilea val
nou val pandemie
restrictii americani