Bursele globale și lira sterlină au depășit furtuna politică din Marea Britanie; investitorii anticipează amânarea Brexitului

Bursele globale și lira sterlină au depășit furtuna politică din Marea Britanie; investitorii anticipează amânarea Brexitului
scris 16 ian 2019

Bursele globale și lira sterlină au depășit furtuna politică din Marea Britanie, investitorii anticipând că Londra nu va avea încotro și va amâna termenul de intrare în vigoare a Brexitului, pentru a evita o ieșire dezordonată din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

În Europa, indicele londonez FTSE 100 este în declin cu 0,17%, dar indicele german DAX este în urcare cu 0,16%, iar  CAC 40 al bursei din Paris, cu 0,4%, în timp ce indicele pan-european Stoxx 600 crește cu 0,35%, scrie News.ro.

În timpul nopții, și indicii asiatici au dovedit rezistență față de înfrângerea suferită de premierul britanic Theresa May în Parlamentul de la Londra, care a respins cu o majoritate istorică acordul pentru Brexit convenit cu UE.

Vladimir Putin: Încercările SUA de a-și consolida dominația în Balcani destabilizează regiunea CITEȘTE ȘI Vladimir Putin: Încercările SUA de a-și consolida dominația în Balcani destabilizează regiunea

Liderul Partidului Laburist aflat în opoziție, Jeremy Corbyn, a convocat pentru astăzi un vot de neîncredere pentru guvernul condus de May, care va avea loc la ora 19:00 GMT.

Mulți investitori se așteaptă ca May să câștige votul din Parlament și să amâne termenul de 29 martie la care Marea Britanie ar trebui să iasă din UE, chiar dacă nimeni nu știe ce se va întâmpla pe termen lung.

Lira este tranzacționată la circa 1,2862 dolari pe unitate, după ce a recuperat o depreciere de scurtă durată, la 1,2670 dolari pe unitate, înregistrată marți seara, după votul din Parlament.

Euro este în stagnare, la 1,1413 dolari pe untiate, dar s-a depreciat cu aproape 1,5% dde la un maxim al ultimelor 12 săptămâni atins pe 10 ianuarie.

Față de moneda britanică, euro se afla la aproape de un minim al ultimelor șapte săptămâni, de 88,69 pence pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
marea britanie
bursa