Numeroase instituții financiare intenționează să se transfere în Germania, din cauza Brexit

Numeroase instituții financiare intenționează să se transfere în Germania, din cauza Brexit
scris 16 ian 2019

Peste 45 de instituții financiare intenționează să se stabilească sau să își crească prezența în Germania, ca urmare a planului Marii Britanii de ieșire din Uniunea Europeană, a declarat marți un oficial german, citat de Reuters.

Numărul a fost menționat de Felix Hufeld, președintele autorității germane de supraveghere a piețelor financiare, BaFin, și reprezintă cel mai important indiciu al impactului Brexitului asupra sectorului financiar din Germania, scrie News.ro.

Între băncile germane care au anunțat planuri de transferare a unora dintre operațiunile lor din Uniunea Europeană la Frankfurt se află Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley și Standard Chartered.

Eșec pentru Finanțe. Investitorii nu s-au înghesuit la licitația de titluri de stat, iar dobânzile au crescut CITEȘTE ȘI Eșec pentru Finanțe. Investitorii nu s-au înghesuit la licitația de titluri de stat, iar dobânzile au crescut

În luna august, Hufeld a spus că Germania procesează peste 25 de solicitări de obținere a unei licențe bancare.

Hufeld a mai cerut marți o coordonare mai mare în Europa pentru combaterea spălării banilor.

”Pentru mine, prevenirea spălării banilor este o sarcină absolut ugentă”, a spus Hufeld, adăugând că în Europa este necesată o coordonare mai bună.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
germania