CEO-ul băncii elvețiene UBS nu este convins că inflația a fost adusă sub control de către băncile centrale

CEO-ul băncii elvețiene UBS nu este convins că inflația a fost adusă sub control de către băncile centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

Directorul general al gigantului bancar elvetian UBS, Sergio Ermotti, nu este convins că băncile centrale au adus sub control inflația, potrivit afirmațiilor sale dintr-un interviu publicat duminică, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Rezervei Federale (Fed) din Statele Unite, Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută că creșterile ratelor dobânzilor s-au încheiat probabil în Statele Unite și că dobânzi vor începe să fie reduse, dar băncile centrale și-au menținut planurile de a menține politica monetară strictă și în anul viitor, scrie News.ro.

BNR a pus lupa pe firmele zombi din România: sunt aproape în totalitate cu capital românesc. Sunt responsabile de 15% din plățile restante și de peste 14% din restanțele la Buget CITEȘTE ȘI BNR a pus lupa pe firmele zombi din România: sunt aproape în totalitate cu capital românesc. Sunt responsabile de 15% din plățile restante și de peste 14% din restanțele la Buget

Șapte surse au declarat pentru Reuters că Banca Centrală Europeană (BCE) va trebui să vadă cum se vor desfășura inflația și alte date până, cel mai devreme, la întâlnirea sa din 7 martie, înainte de a lua în considerare tipul de pivotare pe care l-a efectuat Fed pentru relaxarea politicii monetare.

"Un lucru pe care l-am învățat este că nu trebuie să încercați să faceți predicții pentru lunile următoare - este aproape imposibil. Acestea fiind spuse, în acest stadiu încă nu sunt convins că inflația este cu adevărat sub control", a declarat Ermotti pentru ziarul elvețian Le Matin Dimanche, la întrebarea despre perspectivele economice.

"Tendința pare favorabilă, dar trebuie să vedem dacă continuă. Dacă inflația se apropie de țintele de 2% în toate marile economii, politicile băncilor centrale s-ar putea relaxa puțin. În acest mediu, este foarte important să rămânem agili", a adăugat el.

UBS a anunțat că va desființa 3.000 de locuri de muncă în Elveția pentru a reduce costurile după preluarea Credit Suisse, cea mai mare fuziune bancară de la criza financiară globală, orchestrată de statul elvețian pentru a preveni prăbușirea Credit Suisse.

"Vom face tot posibilul, pe baza unui principiu al meritocrației. Vom folosi pensionări, pensionări anticipate, plecări naturale. Trei mii de oameni de la Credit Suisse nu au comis erori, fără îndoială mult mai puțini”, a spus Ermotti.

El a adăugat că ”De fapt, partea cea mai grea va fi să facem aceste alegeri, să concediezi oameni care nu sunt în niciun fel responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
inflatie