CEO-ul Citigroup pune în practică cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii

CEO-ul Citigroup pune în practică cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Citigroup va elimina un strat de conducere și va reduce locuri de muncă, într-o reorganizare radicală care îi va oferi CEO-ului Jane Fraser mai mult control direct, în timp ce încearcă să simplifice structura gigantului de pe Wall Street și să susțină creșterea prețului acțiunilor acestuia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Șefii celor cinci divizii ale băncii vor raporta direct directorului general, iar banca va reduce, de asemenea, rolurile de conducere regională în afara Americii de Nord.

VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști

Sunt așteptate reduceri de locuri de muncă, dar numărul acestora și impactul financiar sunt încă neclare,scrie News.ro.

”Am luat aici decizii grele, în consecință, dure. Nu vor fi populare la nivel universal în cadrul băncii noastre. O să-i facă pe unii dintre oamenii noștri să se simtă foarte inconfortabil. Sunt absolut în regulă cu asta... Este absolut ceea ce trebuie făcut pentru acționarii noștri”, le-a spus Fraser miercuri investitorilor din New York.

Acțiunile Citigroup au crescut cu 1,7% după ce directorul financiar Mark Mason a declarat că menține neschimbate îndrumările companiei privind cheltuielile din acest an.

Reorganizarea radicală este un alt pas în strategia lui Fraser de a îmbunătăți profiturile și de a eficientiza banca, de când a preluat conducerea acesteia, în 2021.

Deși Citi a vândut afaceri și lucrează la remedierea problemelor de reglementare, prețul acțiunilor sale a rămas în urmă față de alte bănci mari.

OFICIAL Prețurile medii ale medicamentelor au crescut în ultimii doi ani și jumătate și cu 66% CITEȘTE ȘI OFICIAL Prețurile medii ale medicamentelor au crescut în ultimii doi ani și jumătate și cu 66%

A treia cea mai mare bancă din SUA se confruntă în continuare cu un ordin de consimțământ din 2020 al autorităților de reglementare, care îi cere să corecteze mai multe ”deficiențe de lungă durată” în controalele sale interne.

Citi l-a numit pe Shahmir Khaliq șeful unității de servicii, pe Andrew Morton pentru piețe, pe Peter Babej pentru investiții și servicii bancare corporative pe o bază interimară, pe Gonzalo Luchetti la sectorul bancar de consum din SUA și pe Andy Sieg de gestionarea averilor, când se va alătura companiei la sfârșitul acestei luni.

”Citi va elimina straturile neproductive ale managementului și se va reorganiza cu o structură mai plată, care va crea cu siguranță economii la bilanț”, a declarat Brian Mulberry, Client Portfolio Manager la Zacks Investment Management, care deține acțiuni Citi.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
jane fraser