Clienții Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăți în dolari

Clienții Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăți în dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunțat că plățile inițiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând din data de 10 iunie, motivul fiind modificarea cerințelor băncilor corespondente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Anterior, o sursă a dezvăluit pentru Reuters că banca austriacă, criticată pentru că derulează în continuare operațiuni în Rusia la doi ani după invazia din Ucraina, a fost avertizată în scris de către Trezoreria americană că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi restricționat, scrie Agerpres.

VIDEO Marcel Ciolacu despre plafonul de impozitare a pensiilor: Vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european CITEȘTE ȘI VIDEO Marcel Ciolacu despre plafonul de impozitare a pensiilor: Vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european

Subsidiara din Rusia a RBI a precizat miercuri că transferurile inițiate (outgoing) în dolari vor fi oprite din 10 iunie, iar această modificare îi va afecta pe toți clienții băncii. "Nu există restricții cu privire la plățile primite (incoming) în dolari. De asemenea, restricțiile nu se aplică altor valute", a informat subsidiara într-un comunicat de presă.

Plățile efectuate până vineri, 7 iunie, la ora locală 16:00 (13:00 GMT) vor fi efectuate, a adăugat banca. "Vom încerca să vă avertizăm cât mai mult în avans posibil, ținând cont de modificarea continuă a condițiilor de pe piață", a mai informat subsidiara din Rusia a RBI.

Afacerile din Rusia ale RBI sunt foarte profitabile dar au prejudiciat imaginea grupului austriac. Un oficial de rang înalt din Trezoreria SUA a recunoscut că băncile occidentale se confruntă cu "dificultăți semnificative" în procesul de ieșire din Rusia, dar a adăugat că băncile nu ar trebui să caute să își extindă afacerile rusești, cum face Raiffeisen.

Raiffeisen Bank International (RBI) acoperă 12 piețe din regiune. Aproape 45.000 de angajați deservesc 18,6 milioane de clienți prin aproximativ 1.500 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate în Europa Centrală și de Est. Acțiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
rusia
dolari