Compania de outsourcing TDCX, intrată recent în România, s-a listat la New York. Evaluare de 2,6 miliarde dolari

Compania de outsourcing TDCX, intrată recent în România, s-a listat la New York. Evaluare de 2,6 miliarde dolari
scris 4 oct 2021

Furnizorul singaporez de servicii de outsourcing TDCX, intrat recent pe piața din România, s-a listat pe bursa de la New York la o evaluare de aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

Compania a vândut acțiuni ADS (American Depositary Shares) în valoare de 348,5 milioane de dolari, la un preț de 18 dolari/acțiune.

Prețul se află la limita superioară a intervalului țintit, de 16-18 dolari/acțiune și evaluează TDCX la 2,57 miliarde de dolari.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

Compania singaporeză se așteaptă la încasări brute totale de aproximativ 401 milioane de dolari în cazul exercitării opțiunii de supraalocare de către investitori, scenariu în care valoarea de piață a TDCX crește la 2,62 miliarde de dolari.

Veniturile obținute vor fi folosite pentru plata unei credit contractat de la Credit Suisse și în scopuri corporative generale, potrivit companiei.

TDCX a fost fondată la Singapore în 1995 de antreprenorul francez Laurent Junique, care este și acționar majoritar, prin intermediul firmei Transformative Investments.

Compania furnizează soluții de externalizare a proceselor de afaceri (BPO), având birouri în 10 țări și peste 13.000 de angajați. Principalii clienți sunt Facebook și Airbnb, cele două companii contribuind, împreună, cu circa două treimi la veniturile TDCX din 2020.

TDCX a intrat pe piața românească în luna februarie, când a deschis la București primul său birou din regiune și al doilea din Europa.

Reprezentanții companiei au anunțat la acel moment că vor să angajeze peste 100 de persoane pentru biroul din România în primul an de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tdcx
ipo
listare bursa new york
servicii outsourcing
servicii bpo
oferta publica initiala
tdcx romania