Credit Suisse analizează un plan de amploare pentru reducerea costurilor

Credit Suisse analizează un plan de amploare pentru reducerea costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2022

Credit Suisse ia în considerare modul în care ar putea reduce costurile în continuare, după performanțele financiare dezamăgitoare ale băncii elvețiene în primul trecut, potrivit unor surse citate de publicația SonntagsZeitung, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cifrele sunt catastrofale”, a declarat pentru ziar un bancher de rang înalt, adăugând că moralul personalului este foarte scăzut, scrie News.ro.

Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie CITEȘTE ȘI Mărirea și decăderea lui Herbert Diess, șeful VW Group, cel care a electrificat compania și a scos-o din scandalul Dieselgate. Concediu plăcut!”, urarea înainte de demisie

Managerii și consiliul de administrație discută acum un nou plan de amploare de reducere a costurilor, a declarat un al doilea director pentru publicație, într-un articol publicat duminică.

”Structura costurilor este prea mare pentru potențialul de venituri al băncii”, a spus directorul.

Credit Suisse a descris anterior 2022 ca un an ”de tranziție” în care încearcă să întoarcă pagina unor scandaluri costisitoare, care au adus o remaniere aproape totală a conducerii de vârf.

Discuțiile cu privire la reducerea cheltuielilor sunt într-un stadiu avansat, spune publicația, deși nu este sigur dacă acestea vor fi anunțate când Credit Suisse va raporta miercuri veniturile din trimestrul al doilea.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a refuzat să comenteze pentru Reuters despre articol.

Banca a avertizat în iunie că va înregistra o a treia pierdere trimestrială consecutivă.

Credit Suisse a spus atunci că urmărește să accelereze măsurile de economisire a costurilor introduse ca  parte a reorganizării sale în noiembrie anul trecut.

Analiștii se așteaptă la o pierdere netă de 398 de milioane de franci elvețieni (414,02 milioane de dolari) pentru trimestrul respectiv, arată datele Refinitiv.

A doua cea mai mare bancă a Elveției a fost lovită de o serie de scandaluri costisitoare și de pplecarea președintelui Antonio Horta-Osorio, după ce acesta a încălcat regulile de carantină pentru Covid-19.

Printre necazurile sale s-au numărat pierderea de 5,5 miliarde de dolari ca urmare a intrării în incapacitate de plată a biroului de familie Archegos Capital Management din SUA și închiderea unor fonduri de 10 miliarde de dolari destinate finanțării lanțurilor de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca