Creștere a indicilor bursieri americani și a dolarului, după anunțul Rezervei Federale privind creșterea dobânzărilor

Creștere a indicilor bursieri americani și a dolarului, după anunțul Rezervei Federale privind creșterea dobânzărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Indicii bursieri de pe Wall Street și dolarul s-au apreciat puternic miercuri, inversând declinul din prima parte a tranzacțiilor, în urma anunțului Rezervei Federale (Fed) americane referitoare la politica monetară viitoare, care include încheierea programului de achiziții de obligațiuni destinat susținerii economiei în timpul pandemiei de Covid-19 în luna martie și majorarea de cel puțin trei ori a dobânzilor în 2022, până la 0,9%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones Industrial a urcat cu 0,9%, S&P 500 cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 1,7%, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Indicele dolarului a urcat cu 0,2%, la 96,737 la scut timp după anunțul Fed.

Euro a scăzut cu 0,1%, la 1,1241 dolari pe unitate. Yenul japonez a coborât cu 0,5%, la 114,105 unități pentru un dolar. Lira sterlină a scăzut cu 0,2%, la 1,3202 dolari pe unitate.

Inflația și ratele mai mari ale dobânzilor au devenit o preocupare majoră pe Wall Street în ultimele luni. Date publicatede marți au arătat că prețurile la producători au crescut peste așteptări în 12 luni încheiate în noiembrie, înregistrând cel mai mare avans din 2010.

Datele privind prețurile de consum de săptămâna trecută au arătat cea mai mare creștere din aproape patru decenii.

Majoritatea celor 11 indici majori de sector din S&P 500 au crescut miercuri, conduși de o creștere de 1,1% a componentei companiilor de utilități.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut cu 0,3% luna trecută, potrivit  Departamentului de Comerț, fiind mai mici decât se aștepta instituția, deoarece americanii și-au început cumpărăturile de sărbători devreme pentru a evita penuria de produse și a plăti mai mult pentru bunuri.

Acțiunile Apple au crescut cu 0,8%, iar Nvidia cu 2,6%, ambele titluri ridicând S&P 500 mai mult decât oricare alte acțiuni.

Titlurile Albemarle și Livent au scăzut fiecare cu aproximativ 2,8% după ce Goldman Sachs a retrogradat ambii producători de litiu de la ratingul ”neutru” la cel de ”vânzare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
sua
dolar