Creștere de peste 20% a profitului BCE în 2018, grație dobânzilor

Creștere de peste 20% a profitului BCE în 2018, grație dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat joi că în 2018 profitul său net a crescut cu 24%, până la 1,575 miliarde euro, de la 1,3 miliarde euro în 2017, grație titlurilor de valoare achiziționate în ultimii ani în cadrul politicii de relaxare cantitativă, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția cu sediul la Frankfurt a precizat că veniturile nete din dobânzi au totalizat 2,277 de miliarde euro în anul 2018, față de 1,812 miliarde euro în 2017. În ceea ce privește veniturile nete din dobânzi rezultate din titlurile achiziționate în cadrul programului de achiziționare de active (asset purchase programme, APP), acestea au crescut cu 245 de milioane euro, până la 820 de milioane euro, "în urma continuării achizițiilor de titluri de valoare în cadrul acestui program și a creșterii randamentului titlurilor de valoare achiziționate pe parcursul exercițiului financiar, comparativ cu randamentul istoric al portofoliului", a explicat BCE, potrivit Agerpres.

FOTO Doliul din turismul românesc, etalat la Los Angeles CITEȘTE ȘI FOTO Doliul din turismul românesc, etalat la Los Angeles

Volumul total al bilanțului BCE a sporit cu 8%, până la 447 de miliarde euro (față de 414 miliarde euro în anul 2017). Această creștere s-a datorat cu precădere titlurilor de valoare achiziționate în cadrul programului de achiziționare de active.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrala europeana
dobanzi
titluri de valoare