Creșteri pe bursele europene, pe fondul optimismului privind negocierile Rusia-Ucraina. Petrolul scade

Creșteri pe bursele europene, pe fondul optimismului privind negocierile Rusia-Ucraina. Petrolul scade

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2022

Acțiunile europene se apreciază puternic marți, pentru a treia sesiune consecutivă de tranzacționare, în contextul în care investitorii analizează progresul negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. Cotațiile petrolului și-au extins declinul, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE: Stoxx 600 a închis cu un avans de 1,74%, la 462,09 puncte. Pe marile burse, indicele FTSE 100 s-a apreciat cu 0,86%, DAX cu 2,7%, CAC 40 cu 3,08%, iar FTSE MIB cu 2,41%.

Petrolul Brent era cotat la 108,59 dolari/baril în jurul orei 19:10, iar petrolul WTI la 102,39 dolari/baril.

Rusia a anunțat că își va reduce “radical” ofensiva militară în apropiere de Kiev și Cernihiv, șeful delegației ruse catalogând discuțiile cu partea ucraineană drept “constructive”.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat până la 463,79 puncte în urma informațiilor, cel mai ridicat nivel după 18 februarie.

În jurul orei 16:00 (ora României), Stoxx 600 avansa cu 1,91% față de referința de luni, la 462,85 puncte, cu creșteri pe toate bursele majore: +1,15% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +3% pentru DAX de la Frankfurt, +3,36% pentru CAC 40 de la Paris și +3,1% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

La București, BET se aprecia cu 2,51%, iar BETPlus cu 2,45%.

Prețurile petrolului au pierdut avansul din prima parte a zilei și au revenit pe scădere. Petrolul Brent era cotat la 106,88 dolari/baril la ora menționată, cu 5% sub referință, în timp ce petrolul WTI era în scădere cu 5,2%, la 100,42 dolari/baril.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

Ambele sortimente s-au ieftinit cu aproximativ 7% luni, după ce China a început să închidă cea mai mare parte a centrului financiar Shanghai în vederea testării locuitorilor pentru Covid-19, stârnind temeri cu privire la reducerea cererii de țiței.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene rusia
ucraina
negocieri
cotatii petrol
preturi petrol