Creșteri pe Wall Street, în pofida incertitudinilor

Creșteri pe Wall Street, în pofida incertitudinilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 aug 2023
Acțiunile americane au crescut luni, în timp ce traderii așteaptă o nouă rundă de rezultate financiare și un raport cheie privind ocuparea forței de muncă care va fi publicat în această săptămână.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,28%, S&P 50 a câștigat 0,15%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 0,21%.

Pe parcursul lunii iulie, S&P 500 a crescut cu 3%. Creșterile indicelui vin în contextul în care inflația a scăzut, iar Rezerva Federală se apropie de finalul majorărilor de dobândă. Unii investitori sunt de părere că majorarea dobânzilor decisă la ședința din iulie ar putea pune capăt ciclului actual de înăsprire monetară. Alții cred că Fed pregătește încă o mutare înainte de a opri majorărle de dobândă. Totodată deși incertitudinile persistă, o așa-numită aterizare lină a economiei americane pare tot mai probabilă.
Ministerul Finanțelor a cerut Franklin Templeton ca banii care i se cuvin din vânzarea acțiunilor la Hidroelectrica să îi fie acordați sub forma unui dividend special CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor a cerut Franklin Templeton ca banii care i se cuvin din vânzarea acțiunilor la Hidroelectrica să îi fie acordați sub forma unui dividend special

Giganții Apple și Amazon vor raporta rezultatele finaciare joi. Alte nume bine cunoscute care se pregătesc de raportări includ Caterpillar, Starbucks și AMD.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
inflatie