Criptomonedele sunt periculoase, avertizează guvernatorul Băncii Angliei

Criptomonedele sunt periculoase, avertizează guvernatorul Băncii Angliei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2021

Criptomonedele și activele similare sunt un pericol pentru populație, a avertizat Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), reiterând îngrijorarea sa în privința acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Sincer, sunt sceptic în legătură cu criptoactivele, deoarece ele sunt periculoase și există în prezent un entuziasm imens", a declarat Bailey, în fața Comitetului financiar al Parlamentului Marii Britanii, scrie Agerpres.

Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat CITEȘTE ȘI Dacă doriți să revedeți... reforme neterminate: management profesionist la stat

Anterior guvernatorul Băncii Angliei declarase că oamenii ar trebui să investească în criptomonede doar dacă sunt pregătiți să-și piardă toți banii și a atras atenția asupra faptului că active cum ar fi bitcoin nu îndeplinesc funcțiile cheie ale unui mijloc de plată standard.

Săptămâna trecută, bitcoin a coborât sub pragul simbolic de 40.000 de dolari, o premieră în ultimele trei luni, după ce mai multe federații bancare din China au avertizat că aceste criptomonede "nu sunt monede adevărate".

Miercuri după amiaza, bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 38.940 de dolari, o scădere cu 9% comparativ cu ziua precedentă și un declin de 40% față de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie.

Criptomonedele "nu sunt monede adevărate", au apreciat miercuri mai multe federații bancare de referință din China, lansând un avertisment împotriva "speculației", într-o țară care își pregătește propria monedă virtuală.

Polonia nu va închide mina de cărbune de la Turow, în pofida deciziei justiției europene CITEȘTE ȘI Polonia nu va închide mina de cărbune de la Turow, în pofida deciziei justiției europene

Declarația lui Bailey vine după ce, luna trecută, Banca Angliei (BoE) și Trezoreria britanică au anunțat înființarea unui grup operativ pentru a explora posibilitatea unei monede digitale bancare centrale, denumite "britcoin".

Ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak, a explicat că grupul operativ ar urma să abordeze unele din provocările create de criptomonede, cum ar fi bitcoin.

"Înființăm un grup operativ între Banca Angliei și Trezoreria britanică pentru a coordona activitățile experimentale privind o potențială monedă digitală bancară centrală (CBDC)", a afirmat Sunak la o conferință a industriei financiare.

Curând după aceea, el a răspuns cu un singur cuvânt - "britcoin" - la mesajul de pe Twitter al Trezoreriei, care anunța înființarea grupului operativ.

Banca Angliei a precizat că o versiune digitală a lirei sterline nu va înlocui nici numerarul și nici actualele conturi bancare.

Grupul operativ va analiza riscurile și oportunitățile implicate de crearea monedei digitale emise de Banca Angliei și va monitoriza evoluții pe plan extern, "pentru a se asigura că Marea Britanie rămâne în fruntea inovării globale".

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le dețin să facă plăți prin internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
banca angliei