Democrațiii cer informații bancare, inclusiv Deutsche Bank, legate de Trump

Democrațiii cer informații bancare, inclusiv Deutsche Bank, legate de Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2019

Aleși democrați americani care anchetează cu privire la finanțele lui Donald Trump au anunțat că au cerut mai multor bănci - inclusiv băncii germane Deutsche Bank - să-i prezinte documente în cadrul unei proceduri distincte de ”ancheta rusă”, de-acum închisă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Obiectul acestor investigații este, însă același - amestecul rus în alegerile prezidențiale din 2016, în care Trump a obținut o victorie, scrie News.ro.

Democrații dețin majoritatea în Camera Inferioară a Congresului, ceea ce le dă puterea să ancheteze și să ceară date confidențiale.

VIDEO ULTIMA ORĂ Comisia de buget a avizat proiectul, inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, prin care BNR trebuie să aducă în țară rezerva de aur. BNR nu va mai putea ține în străinătate niciun gram de aur CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ Comisia de buget a avizat proiectul, inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, prin care BNR trebuie să aducă în țară rezerva de aur. BNR nu va mai putea ține în străinătate niciun gram de aur

Două comisii din cadrul Camerei Reprezentanților, ale Informațiilor și Afacerilor Financiare, anchetează cu privire la aceste probleme și la finanțele președintelui republican.

În cadrul anchetei sale cu privire la ”acuzații privind o posibilă influență străină în procesul politic american, Comisia Informațiilor (...) a trimis somații mai multor institușii financiare (...), inclusiv o somație cu caracter neconstrângător Deutsche Bank, care cooperează”, a anunțat marți, într-un comunicat transmis AFP, președintele comisiei Adam Schiff.

Președinta Comisiei Afacerilor Financiare Maxine Waters a precizat că aceasta anchetează vizează legături financiare ale lui Trump, fără să facă alte precizări.

”Folosirea potențială a sistemului financiar american în scopuri ilicite este foarte îngrijorătoare. Comisia Afacerilor Financiare studiază aceste probleme, inclusiv pe toate cele care-l pot implică pe președinte și pe asociații săi, cât mai meticulos posibil, conform prerogativelor sale de control”, a declarat ea, citată într-un comunicat.

”Deutsche Bank este angajată într-un dialog productiv” cu cele două comisii, a declarat o purtătoare de cuvânt a băncii germane.

”Noi rămânem angajați să furnizăm informații ertinente tuturor anchetelor autorizate, conform obligațiilor noastre legale”, a adăugat ea.

Aceste cereri au loc în contextul în care raportul întocmit de către procurorul special Robert Mueller cu privire la o presupusă complicitate între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump urmează să fie făcut public joi.

Secretarul american al Justiției William Barr a trimis la 24 martie Congresului o scrisoare de patru pagini în care rezumă raportul Mueller, potrivit căreia acesta a conchis că nu există probe care să arate o înțelegere între echipa de campanie a lui Trump și Rusia în alegerile din 2016.

Deutsche Bank este una dintre singurele mari bănci occidentale care a continuat să împrumute bani imperiului lui Donald Trump după falimentarea mai multor cazinouri, în anii '90, care a condus la creanțe evaluate, în prezent, la 330 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
trump