ING a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni

ING a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni
scris 17 apr 2019

ING Groep a contactat Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni, potrivit unor surse citate marți de publicația germană Manager Magazin, transmite Reuters.

Sursele au spus că ING a abordat guvernul german, care deține o participație la Commerzbank, și pe directorul general al băncii, Martin Zielke. Șeful Commerzbank a refuzat însă să se angajeze în discuții oficiale, scrie News.ro.

13 membri ai Consiliului guvernatorilor BCE au depozite bancare de peste 100.000 de euro CITEȘTE ȘI 13 membri ai Consiliului guvernatorilor BCE au depozite bancare de peste 100.000 de euro

Interesul din partea ING pentru banca germană survine într-o perioadă în care Commerzbank și Deutsche Bank s-au implicat în discuții pentru o fuziune.

Reprezentanții celor trei bănci au refuzat să comenteze, iar cei ai guvernului german nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Potrivit revistei, directorul general al ING, Ralph Hamers, a sugerat transferarea sediului central la Frankfurt, în eventualitatea unei fuziuni, și a promis să desființeze mai puține locuri de muncă decât în cazul fuziunii dintre Commerzbank și Deutsche Bank.

Commerzbank este o candidată potrivită pentru a fi preluată de o bancă străină, acesta fiind unul dintre motivele pentru care guvernul german a încurajat fuziunea cu Deutsche Bank, pentru a crea o bancă autohtonă puternică, au declarat surse apropiate situației.

UniCredit a anunțat la rândul ei că analizează o fuziune cu Commerzbank, dacă discuțiile acesteia cu Deutsche Bank vor eșua, au declarat la începutul acestei luni două persoane apropiate situației.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
commerzbank