Deținători de obligațiuni ale Credit Suisse pregătesc un proces, după ștergerea unor obligațiuni de 17 miliarde de dolari ca parte a fuziunii cu UBS

Deținători de obligațiuni ale Credit Suisse pregătesc un proces, după ștergerea unor obligațiuni de 17 miliarde de dolari ca parte a fuziunii cu UBS
scris 22 mar 2023

O serie de deținători de obligațiuni Credit Suisse au declarat că iau în considerare acțiuni în justiție, după ce obligațiuni ale băncii de 17 miliarde de dolari au fost ștersee ca parte a vânzării de urgență a instituției financiare către UBS, transmite CNBC.

Autoritatea de reglementare elvețiană FINMA a anunțat că obligațiunile de tip AT1, considerate în general drept investiții relativ riscante, vor fi reduse la zero, în timp ce investitorii în acțiuni vor primi plăți ca parte a preluării, înfuriind deținătorii de obligațiuni, scrie News.ro.

Digi își pune pe gânduri concurenții din Spania. Avansează rapid și amenință poziția a treia a Vodafone CITEȘTE ȘI Digi își pune pe gânduri concurenții din Spania. Avansează rapid și amenință poziția a treia a Vodafone

David Benamou, director de investiții la Axiom Alternative Investments și deținător de obligațiuni Credit Suisse AT1, a declarat marți, pentru CNBC, că se va alătura procesului împreună cu, consideră el, ”probabil majoritatea deținătorilor de obligațiuni”.

Firma de avocatură din California Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a declarat luni că a creat ”o echipă multi-jurisdicțională de avocați din Elveția, SUA și Regatul Unit”, în urma acordului de salvare.

”Această echipă poartă deja discuții cu un număr de deținători de instrumente de capital AT1 ale Credit Suisse, reprezentând un procent semnificativ din valoarea noțională totală a instrumentelor AT1 emise de Credit Suisse, cu privire la posibilele acțiuni în justiție în urma anunțul fuziunii dintre UBS și Credit Suisse”, a spus firma.

Firma a reprezentat anterior deținătorii de obligațiuni în urma vânzării băncii spaniole Banco Popular către Banco Santander pentru 1 euro în 2017, în care obligațiunile AT1 au fost de asemenea reduse la zero.

Firma a declarat că intenționează să convoace un apel pentru deținătorii de obligațiuni miercuri, pentru a discuta despre ”căi potențiale de despăgubire”.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banca
ubs