Deutsche Boerse acceptă să plătească 10,5 milioane euro ca să pună capăt unei investigații privind folosirea de informații privilegiate

Deutsche Boerse acceptă să plătească 10,5 milioane euro ca să pună capăt unei investigații privind folosirea de informații privilegiate
scris 14 sep 2017

Operatorul bursei germane Deutsche Boerse a acceptat să plătească două amenzi în valoare totală de 10,5 milioane de euro pentru ca Procuratura din Frankfurt să pună capăt unei investigații împotriva directorului general Carsten Kengeter, suspectat de încălcarea regulilor privind folosirea de informații privilegiate.

Kengeter este investigat în legătură cu achiziția unui pachet de acțiuni Deutsche Boerse în valoare de 4,5 milioane de euro. Potrivit procurorilor, șeful Deutsche Boerse ar fi știut despre posibilitatea unei fuziuni cu London Stock Exchange la momentul achiziției, făcută cu două luni înainte ca planurile de fuziune să fie anunțate public.

Kengeter a cumpărat acțiunile în decembrie 2015, iar propunerea de fuziune a fost anunțată în februarie 2016. Fuziunea celor doi operatori bursieri, evaluată la 29 miliarde de euro, a fost blocată de Comisia Europeană în primăvara acestui an, cu argumentul că ar fi creat un monopol pe piețele de clearing.

Grupul băncilor se recompletează în Consiliul Bursei. Radu Hanga de la BT, votat de acționari pentru a ocupa locul vacantat de decesul lui Cristian Micu CITEȘTE ȘI Grupul băncilor se recompletează în Consiliul Bursei. Radu Hanga de la BT, votat de acționari pentru a ocupa locul vacantat de decesul lui Cristian Micu

Deutsche Boerse a anunțat că a acceptat să plătească amenzile pentru a proteja interesele companiei, deși nu recunoaște acuzațiile aduse de procurori împotriva lui Kengeter.

“Prin acceptarea amenzilor, Deutsche Boerse vrea să se asigure că se poate concentra din nou, cât mai curând posibil, pe administrarea operațiunilor curente”, potrivit companiei.

Înțelegerea dintre Deutsche Boerse și procuratură trebuie aprobată în instanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
amenzi
informatii privilegiate
ancheta
carsten kengeter