Directorul Societe Generale se așteaptă la îmbunătățirea condițiilor de pe piață și vrea să pună capăt litigiilor cu autoritățile americane

Directorul Societe Generale se așteaptă la îmbunătățirea condițiilor de pe piață și vrea să pună capăt litigiilor cu autoritățile americane
scris 23 ian 2018

Directorul general al grupului bancar francez Societe Generale, Frederic Oudea, spune că se așteaptă la îmbunătățirea condițiilor de pe piață în acest an, adăugând că în următoarele săptămâni sau luni intenționează să ajungă la un acord care să pună capăt litigiilor cu autoritățile americane, transmite Reuters.

În 2017, volatilitatea redusă a afectat rezultatele băncilor de investiții, însă Oudea a apreciat că volatilitatea ar putea să crească pe măsură ce băncile centrale vor pune capăt politicilor monetare ultra-relaxante, arată Agerpres.

În prezent, grupul bancar francez poartă discuții cu autoritățile americane pentru soluționarea amiabilă a trei litigii. Primul are legătură cu un diferend comercial cu fondul suveran de investiții din Libia, Libyan Investment Authority (LIA), al doilea vizează dosarul manipulării dobânzii Libor, în care mai multe bănci, inclusiv Societe Generale, sunt bănuite de manipularea dobânzilor interbancare, iar al treilea litigiu vizează bănuielile că Societe Generale a încălcat embargoul.

Previziunile BCR: Deficitul bugetar depășește limita impusă de UE, inflația accelerează. Cu cât vor crește ratele românilor la bănci și salariul mediu net CITEȘTE ȘI Previziunile BCR: Deficitul bugetar depășește limita impusă de UE, inflația accelerează. Cu cât vor crește ratele românilor la bănci și salariul mediu net

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
societe
brd