Dolarul a atins maximul ultimelor opt luni față de un coș de valute

Dolarul a atins maximul ultimelor opt luni față de un coș de valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2016

Dolarul a atins luni, pe piața asiatică, un nou maxim al ultimelor opt luni față de un coș de valute, susținut de așteptările ca Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite să majoreze dobânzile în acest an, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele dolarului, care măsoară evoluția monedei americane în raport cu șase valute importante, este în urcare cu 0,1%, la 98,818, după ce a atins 98,846, cel mai ridicat nivel de după 3 februarie, scrie News.ro.

Vineri, președintele Fed, Williams, a spus că ”revenirea la creșteri treptate ale dobânzilor, mai degramă mai devreme decât mai târziu, este justificată”.

Comentariile sale s-au adăugat altor declarații recente ale președintelui Fed, William Dudley, și vicepreședintelui Fed, Stanley Fischer, care au determinat investitorii să ia în calcul o majorare a dobânzilor în acest an.

STUDIU Doar 18% dintre români vor educație financiară în școli, deși au cele mai slabe cunoștințe financiare din UE CITEȘTE ȘI STUDIU Doar 18% dintre români vor educație financiară în școli, deși au cele mai slabe cunoștințe financiare din UE

Un alt factor care susține dolarul este un sondaj recent potrivit căruia candidatul democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, va câștiga alegerile din 8 noiembrie.

Pozițiile options ale investitorilor pe piața de capital sugerează că investitorii se așteaptă ca Clinton să câștige în fața contracandidatului său republican Donald Trump.

Euro este în declin cu 0,2%, la 1,0863 dolari pe unitate, revenind aproape de nivelul de 1,0857 dolari pe unitate atins vineri, cel mai redus după 10 martie.

Față de moneda japoneză, dolarul a avansat cu 0,2%, la 103,97 yeni pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
fed