Dolarul a scăzut la cel mai redus nivel din mai mult de doi ani, investitorii anticipând noi măsuri de susținere a economiei SUA

Dolarul a scăzut la cel mai redus nivel din mai mult de doi ani, investitorii anticipând noi măsuri de susținere a economiei SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2020

Euro, dolarul australian și cel neo-zeelandez au atins miercuri maxime ale ultimilor peste doi ani față de dolarul american, investitorii anticipând că autoritățile din Statele Unite vor lua noi măsuri de susținere a economiei, poziționându-se pentru volumul scăzut al tranzacțiilor de la sfârșitul anului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii mizează pe îmbunătățirea perspectivei economice, odată cu începerea vaccinărilor pentru Covod-19 și cu distribuirea măsurilor de stimulare monetare și fiscale fără precedent, care vor susține creșterea economiei globale și a prețurilor activelor în 2021, scrie News.ro.

Cu toate acestea, investitorii se așteaptă că creșterea economiei americane va fi sub cea a altor economii dezvoltate, moneda americană fiind afectată de agravarea deficitului bugetar și a celui de cont curent, în contextul creșterii cheltuielilor guvernamentale pentru compensarea blocării activităților unor companii, din cauza pandemiei de coronavirus.

DECIZIE În sfârșit, Guvernul adoptă schema de compensare pentru pierderile suferite de HoReCa. În plus, scutire de impozit specific și în 2021 CITEȘTE ȘI DECIZIE În sfârșit, Guvernul adoptă schema de compensare pentru pierderile suferite de HoReCa. În plus, scutire de impozit specific și în 2021

Date publicate miercuri au arătat că deficitul comerțului cu bunuri avansate a urcat la un nivel record de 84,8 miliarde de dolari în decembrie, de la 80,3 miliarde de dolari în noiembrie.

Dolarul a scăzut cu 0,39% față de un coș de valute, la 89,65, iar în timpul tranzacțiilor a coborât la 89,56, cel mai scăzut nivel din aprilie 2018. În acest an, dolarul a scăzut cu peste 7%.

Volumul tranzacțiilor a fost redus, mulți traderi fiind în vacanță în perioada dintre Crăciun și Anul Nou.

Euro a atins 1,2310 dolari pe unitate, înainte de a reveni la 1,2292, pe ansamblul zilei consemnând un avans de 0,34%.

Dolarul australian a urcat la 0,7686 dolari americani pe unitare, fiind tranzacționat în creștere cu 0,93%, la 0,7676 dolari. Dolarul new-zeelandez a atins 0,7213 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacționat în creștere cu 0,74%, la 0,7200 dolari pe unitate.

Cele trei monede au atins cel mai ridicat nivel în raport cu dolarul american din luna aprilie 2018.

Dolarul a mai scăzut cu 0,19%, la 103,23 yeni pe unitate,fiind puțin peste un minim al ultimelor nouă luni, de 102,86 yeni, consemnat pe 17 decembrie.

Președintele ales Joe Biden este așteptat să promoveze noi măsuri de susținere a economiei americane după ce va fi învestit în funcție pe 20 ianuarie.

Lira sterlină a avansat la rândul ei, după ce parlamentarii britanici au adoptat acordul post-Brexit cu Uniunea Europeană. Lira a crescut cu 0,87%, la 1,3618 dolari pe unitate, fiind imediat sub 1,3625 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din mai 2018, atins la începutul acestei luni.

Bitcoin a atins un nivel record de 28.917 dolari, creșterea din acest an fiind de peste 300%.

Dolarul a scăzut cu 0,37% și față de dolarul canadian, la 1,2765 dolari canadieni pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
economie sua