Dolarul este aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute

Dolarul este aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2021

Dolarul a fost tranzacționat joi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimul an față de un coș de valute și aproape de un maxim al ultimilor cinci ani în raport cu yenul japonez, tonul mai conservator al Rezervei Federale americane, susținut de datele economice pozitive, contrastând cu perspectivele unor politici monetare permisive în Europa și Japonia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele dolarului, care măsoară evoluția dolarului față de un coș de șase valute majore, a scăzut cu 0,1%, la 96,733, dar s-a menținut aproape de un maxim atins miercuri de 96,938, cel mai ridicat nivel de după iulie 2020, scrie News.ro.

România - primul Guvern plin condus de un militar din ultimii 76 de ani. Ciucă - singurul general român actual care a condus personal o misiune de luptă. Și singurul care a postat pe Facebook parole. LISTA Ce v-a promis pentru economie CITEȘTE ȘI România - primul Guvern plin condus de un militar din ultimii 76 de ani. Ciucă - singurul general român actual care a condus personal o misiune de luptă. Și singurul care a postat pe Facebook parole. LISTA Ce v-a promis pentru economie

Indicele a urcat în această lună cu 2,77%, traderii anticipând că inflația ridicată va obliga Fed să majoreze dobânzile mai devreme decât intenționa.

Piața a luat în considerare că Fed va crește dobânda cheie cu un sfert de punct procentual până în iunie, cu o probabiltiate ridicată ca măsura să aibă loc cel mai devreme în luna mai.

O minută a ședinței de politică monetară a Fed din 2-3 iunie, publicată miercuri, arată că diverși oficiali ai instituției ar fi deschiși la accelerarea retragerii achizițiilor de obligațiuni, dacă inflația se va menține ridicată și la majorarea mai rapidă a dobânzilor.

Datele de pe piața muncii și cele privind cheltuielile de consum, publicate miercuri, au depășit așteptările analiștilor, iar inflația continuă să accelereze.

Euro a urcat cu 0,13%, la 1,1215 dolari pe unitate, dar s-a menținut aproape de cel mai redus nivel din ultimele 17 luni atins miercuri, de 1,1186 dolari pe unitate, după date privind scăderea încrederii oamenilor de afaceri germani în economie, pentru a cincea lună consecutiv.

Dolarul a stagnat la 115,355 yeni pe unitate, fiind aproape de  115,525 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2017.

Lira sterlină a urcat cu 0,14%, la 1,33465 dolari pe unitate, după ce miercuri a atins un minim de 1,3317 dolari pe unitate, pentru prima oară în ultimele 11 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
yen