Oferta VW Group de achiziție a Europcar a fost acceptată de autoritatea piețelor financiare din Franța

Oferta VW Group de achiziție a Europcar a fost acceptată de autoritatea piețelor financiare din Franța
scris joi, 19:28

Autoritatea franceză de supraveghere a piețelor financiare (AMF) a aprobat oferta de achiziție a Europcar de către un consorțiu format din Volkswagen AG și companiile Attestor și Pon Holdings. Oferta făcută de consorțiul Green Mobility Holding SA a fost prezentată public de AMF.

Achiziția grupului de rent-a-car Europcar a mai parcurs un pas important, reprezentat de aprobarea primită din partea Autorité des marchés financiers (AMF), instituția care reglementează piața de capital din Franța. AMF a publicat oferta de achiziție, ceea ce marchează pasul final înainte de acceptarea ofertei de către acționarii Europcar. AMF urmează să anunțe perioada de acceptare pentru achiziția acțiunilor.

Green Mobility Holding, în care jucător principal este VW Group, a făcut o ofertă de 50 de cenți per acțiune, cu un bonus de 0,01 cenți pentru o acțiune, în cazul în care se depășește pragul de 90% din totalul acțiunilor.

Cei doi parteneri ai VW Group în cadrul consorțiului sunt Attestor, o companie de administrare a activelor cu sediul în Londra, specializată în investiții pe termen lung, în special în companii aflate în tranziție, și Pon Holdings BV, una dintre cele mai mari companii de familie din Olanda, cu activități ca grup de mobilitate, având 14.000 de angajați.

VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford a lansat noua generație a pickup-ului Ranger, cu un nou motor V6

Consorțiul condus de VW AG a anunțat în luna iulie că a început discuțiile cu Europcar, pentru cumpărarea companiei, iar cei de la Europcar au anunțat ulterior că board-ul companiei a recomandat acceptarea ofertei. Prețul oferit a fost cu 27% peste prețul de închidere din 22 iunie 2021, de 0,39 euro, din ultima zi înainte de începere a primelor discuții, făcute publice.

Achiziția Europcar de către VW face parte din strategia constructorului german de creare a unei platforme de mobilitate, iar rețeaua Europcar a fost o oportunitate în această direcție, având capacități avansate de gestionare a flotei și o rețea extinsă de stații de închiriere.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw europcar
preluare europcar
consortiu vw europcar
actiuni europcar