Dolarul se află la un minim multianual, iar declinul ar putea continua

Dolarul se află la un minim multianual, iar declinul ar putea continua
scris 5 feb 2018

Dolarul, considerat în mod tradițional un plasament sigur în perioade incerte, se află la un minim multianual, iar declinul ar putea continua în acest an, chiar dacă piețele de capital au intrat pe o tendință descendentă, anticipează un reputat expert în tranzacții valutare, intervievat de CNBC.

Indicele DXY al dolarului a încheiat luna ianuarie în scădere cu 3%, cel mai amplu declin din aproape doi ani și a treia lună consecutiv în care a înregistrat o evoluție negativă, scrie News.ro.

În pofida efectului stimulator al reducerilor de taxe adoptate de administrația Trump, creșterea economiei americane este încă la paritate cu cea europeană. Avansul economiei mondiale va pune în continuare presiune pe dolar, a explicat Jens Nordvig, fondatorul firmei Exante Data.

Din ce în ce mai multe bănci americane interzic achizițiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit CITEȘTE ȘI Din ce în ce mai multe bănci americane interzic achizițiile de monede virtuale cu cardurile lor de credit

”Deprecierea dolarului are o mare legătură cu faptul că economia mondială este solidă”, a arătat Nordvig.

Economia americană ar urma să înregistreze o creștere de 2,7% în primul trimestru, potrivit estimărilor, pe măsură ce măsurile fiscale vor începe să își facă efectul.

”În Europa are loc deja o creștere a PIB de 2,5%”, fără măsuri fiscale”, spus analistul.

Euro a câștigat teren în raport cu dolarul în ultimul an, iar tendința va continua, consideră Nordvig. După evoluțiile recente, Nordvig anticipează că există riscul creșterii cursului euro dolar până la 1,28 dolari pentru un euro.

Euro a încheiat tranzacțiile de vineri aproape de nivelul de 1,24 dolari pe unitate.

Nordvig a adăugat că acest nivel ridicat al cursului ar trebui să fie utilizat pentru plasamente pe termen lung.

Aprecierea euro față de dolar s-a accentuat pe parcursul lunii ianuarie și a atins 1,25 dolari pe unitate pe data de 25 ianuarie, nivel care nu mai fusese atins de la sfârșitul anului 2014. Euro a urcat în ianuarie cu aproape 4%, cel mai mare avans înregistrat într-o lună după martie 2016.

Creșterea euro s-a intensificat luna trecută după ce președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a spus că nu anticipează o nouă reducere a dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
declin
piata de capital