Dolarul se îndreaptă spre cel mai mai puternic declin săptămânal din luna martie

Dolarul se îndreaptă spre cel mai mai puternic declin săptămânal din luna martie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 aug 2018

Dolarul scade vineri, îndreptându-se spre cel mai abrupt declin săptămânal din luna martie, în așteptarea discursului președintelui Rezervei Federale (Fed) de la finalul evenimentului anual găzduit de banca centrală a SUA în stațiunea montană Jackson Hole.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele ICE Dollar,care surprinde evoluția monedei americane față de un coș alcătuit din 6 valute, scade cu 0,3% astăzi, iar pe parcursul săptămânii a pierdut 0,8%. Moneda americană a avut evoluții negative în fiecare zi a săptămânii acesteia, cu excepția zilei de joi.

"Cred că există o mare probabilitate să asistăm la finalul aprecierii dolarului față de majoritatea valutelor", a declarat  Bob Parker de la Quilvest Wealth Management pentru CNBC.

Amenzile contravenționale pot fi plătite, de astăzi, la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore. Noi modificări au fost introduse pentru șoferi CITEȘTE ȘI Amenzile contravenționale pot fi plătite, de astăzi, la jumătate din minimul prevăzut de lege în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore. Noi modificări au fost introduse pentru șoferi

După un declin modest în prima zi a săptămânii, declinul dolarului față de principalele valute s-a adâncit marți,  în contextul în care președintele american Donald Trump a afirmat că UE și China manipulează cursul de schimb și a criticat Rezerva Federală a SUA (Fed) pentru majorările de dobândă operate în ultimul timp. Politica monetară din SUA s-a reflectat în aprecierea dolarului timp de mai multe luni consecutive.

Nu este prima dată când președintele american critică înăsprirea politicii monetare și se arată nemulțumit de aprecierea dolarului față de yuan și euro, care afectează competitivitatea produselor americane. 

Banca Mondială lansează prima emisiune de obligațiuni ce va fi plasată exclusiv cu ajutorul blockchain CITEȘTE ȘI Banca Mondială lansează prima emisiune de obligațiuni ce va fi plasată exclusiv cu ajutorul blockchain

Declinul dolarului este influențat și de faptul că fostul șef de campanie electorală a lui Trump, Paul Manafort, a fost găsit vinovat de fraudă, iar fostul avocat al președintelui american, Michael Cohen, a pleda vinovat de încălcarea legislației finanțării campaniei electorale și evaziune fiscală.

Totodată, războiul comercial SUA-China a escaladat joi, în condițiile în care cele două părți și-au impus reciproc noi taxe vamale pentru produse în valoare de 16 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
fed
jackson hole
ice dollar
china
sua
dobanzi