Dragoș Ionuț Bănescu a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administrație a Nuclearelectrica în locul actualului secretar general al Guvernului

Dragoș Ionuț Bănescu a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administrație a Nuclearelectrica în locul actualului secretar general al Guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2017

Dragoș Ionuț Bănescu, secretar general în Ministerul Muncii, a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Administrație al producătorului de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, în urma demisiei Roxanei-Cezarina Bănică, numită secretar General al Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Mandatul lui Bănescu Dragoș Ionuț, cu intrare în vigoare la data de 27 octombrie 2017, este valabil până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor SNN, dar nu mai târziu de data de 27 decembrie 2017, dată la care ar fi urmat să înceteze mandatul provizoriu al Cezarinei Roxana Bănică”, arată un anunț al companiei.

Din aprilie 2015, Dragoș Bănescu (46 de ani) este secretar general în Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, iar în perioada mai 2012-aprilie 2014 a fost secretar general adjunct în Ministerul Mediului. De asemenea, între 2010 și 2012 el a fost secretar general în Ministerul de Finanțe, scrie News.ro.

Donald Trump, dispută online cu Michael Moore. Regizorul: Președinția ta este o bombă și se va încheia devreme CITEȘTE ȘI Donald Trump, dispută online cu Michael Moore. Regizorul: Președinția ta este o bombă și se va încheia devreme

Cezarina Roxana Bănică a demisionat din funcția de membru al Consiliului de Administrație al producătorului de energie Nuclearelectrica ca urmare a numirii în funcția de secretar General al Guvernului, având în vedere că funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcția de membru în board-ul companiilor de stat. Ea fusese numită în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administratie al Nuclearelectrica pe o perioadă de patru luni, începând cu 27 august 2017.

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creștere de 77 de ori față de perioada similară a anului trecut, pe fondul creșterii producției și a încasărilor.

Producția de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condițiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unității planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele șase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%. SNN are o capitalizare de 2,16 miliarde lei (469,5 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos ionut banescu
nuclearelectrica