Alphabet a devenit a doua companie, după Apple, cu o capitalizare bursieră de peste 700 de miliarde de dolari

Alphabet a devenit a doua companie, după Apple, cu o capitalizare bursieră de peste 700 de miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 oct 2017

Alphabet, compania-mamă a Google, a devenit vineri a doua companie, după Apple, a cărei capitalizare bursieră depășește 700 de miliarde de dolari. Compania a reușit să atingă acest prag în 13 ani de la listare, în timp ce, în cazul Apple, atingerea acestei performanțe a durat peste 3 decenii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma rezultatelor financiare bune, acțiunile Alphabet (clasa A) au închis vineri la nivelul record de 1.036 dolari, cu 4,4% peste închiderea de joi, capitalizarea de piață urcând la 710,4 miliarde de dolari.

Astfel, potrivit WSJ Market Data Group, compania a reușit, după 13 ani de la listarea Google, în 2004, să devină a doua companie, după Apple, care depășește valoarea bursieră de 700 de miliarde de dolari.

Alphabet a luat naștere abia în 2015, în urma unei restructurări a Google.

Potrivit MarketWatch, în cazul Apple, depășirea acestui prag a durat peste 3 decenii, având în vedere că oferta publică inițială (IPO) a Apple a avut loc în 1980.

Apple a depășit pragul de 700 de miliarde de dolari pe bursă în 2015, fiind prima companie care a reușit o astfel de performanță.

Cifra de afaceri a Grupului Teraplast a scăzut cu 5% în primele nouă luni, la 294,6 milioane lei CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri a Grupului Teraplast a scăzut cu 5% în primele nouă luni, la 294,6 milioane lei

La doi ani de la stabilirea acestui record, în luna august, valoarea de piață a Apple a depășit nivelul de 800 miliarde de dolari, pentru prima dată în istoria companiei. În prezent, capitalizarea bursieră a gigantului american este de circa 840 de miliarde de dolari.

Veniturile Alphabet au crescut în trimestrul al treilea la 27,8 miliarde de dolari de la 22,25 milairde de dolari în urmă cu un a. Veniturile din publicitate ale divizie Google au crescut puternic, cu 20%, depășind semnificativ estimările din piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google
apple
capitalizare
record
actiunipi