Efectul preluării Bancpost asupra Eurolife ERB România: subscrierile au scăzut cu 75% în 2018

Efectul preluării Bancpost asupra Eurolife ERB România: subscrierile au scăzut cu 75% în 2018
scris 20 mai 2019

Grupul Eurolife ERB Asigurări, ce deține în România companiile Eurolife ERB Asigurări de Viață și Eurolife ERB Asigurări Generale, a consemnat în 2018 prime brute subscrise de 27,9 milioane lei, în scădere cu 75% comparativ cu anul precedent, rezultatul fiind influențat de preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, instituția bancară fiind un important canal de distribuție al polițelor.

"Strategia de business în 2018 a fost marcată de dezvoltarea de canale de vânzare și lansarea de noi produse. În contextul tranzacției de pe piața bancară în care a fost implicată Bancpost, compania s-a concentrat pe vânzarea de produse tradiționale în detrimentul produselor de investiție de tip unit-linked, ceea ce a dus la diferența de prime brute subscrise înregistrate în 2018 comparativ cu 2017. Pentru anul în curs, estimăm creșterea nivelului de prime brute subscrise comparativ cu 2018, evoluție susținută de vânzările generate de canalele alternative: brokeri, online, parteneriate”, a declarat pentru Profit.ro Anita Nițulescu, administrator în cadrul celor doi asigurători.

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018. Acționarii BT au aprobat fuziunea cu Bancpost în luna octombrie a anului trecut.

Polițele RCA au adus pierderi Euroins. Cu un an în urmă, rezultatul a fost pozitiv. \ CITEȘTE ȘI Polițele RCA au adus pierderi Euroins. Cu un an în urmă, rezultatul a fost pozitiv. "Se constată o evoluție negativă a subscrierilor"

În raportul anual al celor două companii se arată că, având în vedere preluarea Bancpost de către Banca Transilvania, pentru portofoliul de polițe de asigurare la data preluării, a fost încheiat un parteneriat cu Banca Transilvania pentru menținerea acestuia, dar nu și pentru intermedierea viitoare de noi polițe de asigurare.

"Astfel, societatea este în curs de dezvoltare de noi produse cât și de noi canale de distribuție pentru a-și continua în viitorul previzibil. Începând din 2017 societatea a dezvoltat o strategie multi-channel ce vizează pe lângă continuarea vânzării de produse de bancassurance și dezvoltarea canalelor de brokeri, parteneriate și online. Această strategie va fi continuată și în anii următori, societatea desfășurându-se activitatea de asigurare în condiții normale, în concordanță cu bugetul și cu planul de afaceri stabilit de conducere, care prevede o perioadă de scădere a activității în următorii ani. Deși societatea a previzionat o scădere a primelor brute subscrise pentru următorii ani, față de nivelul venitului pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2018, conducerea considera ca în baza strategiei menționate mai sus societatea își va putea continua activitatea în viitorul previzibil", scrie în document.

Primăria Capitalei caută asigurător pentru Podul Grant CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei caută asigurător pentru Podul Grant

Daunele achitate de cei doi asigurători au scăzut cu 35,4%, la 45,27 milioane de lei, cea mai mare parte, 45,06 milioane de lei, fiind achitată de Eurolife ERB Asigurări de Viață.

În privința rezultatului exercițiului financiar, Eurolife ERB Asigurări Generale a raportat o pierdere de 433.798 lei, de la un profit net de 80.514 lei în 2017. În schimb, Eurolife ERB Asigurări de Viață a înregistrat un profit de 4,61 milioane de lei, de la 2,7 milioane de lei în 2017.

Grupul Eurolife ERB România include companiile Eurolife ERB Asigurări de Viață și Eurolife Asigurări Generale, fiind o subsidiară a Eurolife ERB Insurance Group al cărei principal acționar este holdingul canadian Fairfax Financial Holdings Limited.

Canadienii au intrat pe piața românească în 2015, când un încheiat un acord cu banca elenă Eurobank Ergasias pentru preluarea unei participații de 80% la asiguratorul Eurolife ERB Insurance Group, inclusiv a activităților pe piața de asigurări din România, în schimbul a 316 milioane de euro.

ASF a a azivat tranzacția în august 2016.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurolife erb asigurari
prime
daune
profit
rezultat