Euro a crescut la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii martie

Euro a crescut la cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2020

Euro a atins luni, pentru scurt timp, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii martie, iar unele monede considerate plasamente mai riscante, cum ar fi dolarul australian, au crescut la rândul lor, investitorii analizând semne pozitive legate de redresarea economiei chineze după pandemia de coronavirus și speranțele unei atenuări a tensiunilor sino-americane, relatează Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Investitorii sunt ușurați de faptul că președintele american Donald Trump nu a anunțat noi tarife împotriva Chinei, în timpul conferinței de presă de vineri, la care a prezentat reacția sa la o lege pentru securitatea națională care sporește controlul Beijingului în Hong Kong, arată news.ro.

Aceștia sunt încurajați și de indicele privind intențiile de achiziții ale managerilor (PMI) calculat de Caixin/Markit, care arată o îmbunătățire mică, dar neașteptată a activităților fabricilor chineze, în luna mai.

FOTO Terase din Centrul Vechi al Capitalei, redeschise imediat după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare. Străduțele au redevenit animate CITEȘTE ȘI FOTO Terase din Centrul Vechi al Capitalei, redeschise imediat după intrarea în vigoare a măsurilor de relaxare. Străduțele au redevenit animate

Dolarul australian, sensibil la comerț, a urcat cu 1,3%, la 0,6765 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

Față de un coș de valute, dolarul a scăzut cu 0,3%, la 97,954.

Euro s-a apreciat cu 0,4%, la 1,1154 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din 17 martie.

Potrivit analiștilor ING, a fost deschisă ușa pentru deprecierea dolarului, pe fondul măsurilor americane impuse Hong Kongului care sunt sub așteptările analiștilor și a probabilității ridicate ca OPEC+ să extindă acordul de reducere a livrărilor.

FOTO Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume CITEȘTE ȘI FOTO Un român a devenit cel mai bătrân bărbat din lume

”Marea întrebare este dacă dolarul va traversa o perioadă scurtă de scădere, sau dacă declinul va fi mai considerabil”, au spus analiștii ING.

Potrivit analiștilor, protestele care au loc în orașe americane mari împotriva brutalității poliției sunt îngrijorătoare și pot indica o cursă mai strânsă în alegerile prezidențiale din noiembrie, dar este improbabil să modifice optimismul pe termen scurt referitor la economia americană.

Lira sterlină a urcat cu 0,5%, la 1,2414 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, susținută de măsurile de ridicare treptată a  restricțiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
curs