Euro a depășit nivelul de 4,62 lei, un nou record al ultimilor cinci ani

Euro a depășit nivelul de 4,62 lei, un nou record al ultimilor cinci ani
scris 9 nov 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,6279 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 până în prezent, pe fondul accentuării tensiunilor sociale.

Miercuri, BNR a afișat un curs de 4,6198 lei/euro.

Nivelul anunțat joi este cel mai mare din 3 august 2012, când BNR a afișat un curs de 4,6481 lei/euro, scrie News.ro.

Leul s-a depreciat accelerat pe piața interbancară, inclusiv în fața monedelor din regiune, începând cu a doua parte a zilei de marți, pe fondul protestelor împotriva măsurilor de modificare a Codului fiscal, măsuri criticate aspru atât de sindicate, cât și de patronate.

FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN CITEȘTE ȘI FAN Courier lansează serviciul de ridicare non-stop a produselor comandate online. Clienții vor ridica livrările de la lockere, cu un cod PIN

Guvernul a adoptat miercuri OUG privind Codul Fiscal, într-o ședință care s-a desfășurat în timp ce, în Piața Victoriei, câteva sute de persoane protestau față de măsurile care vor fi introduse astfel, în principal față de transferul plății contribuțiilor de la angajator la angajat.

Premierul Mihai Tudose a spus, la începutul ședinței din Guvern, că este ”o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susținând că măsurile privind externalizarea profitului ”au inflamat niște multinaționale”.

La conferință de presă care a avut loc miercuri la Ministerul Finanțelor, ministrul a ținut să transmită un mesaj companiilor multinaționale care activează în România, avertizând că acestea vor trebui să-și plătească taxele la fel ca în alte țări.

”Le spun companiilor multinaționale, care încearcă să evite plata impozitelor și taxelor, că vor trebui să respecte Romania și să plăteasca aceste impozite și taxe la fel ca în celelalte țări”, a afirmat Mișa.

Poporul român este inteligent, iar românii care protestează în aceste zile față de aplicarea măsurilor de modificare a Codului fiscal ar trebui să se gândească pentru cine ies în stradă, în condițiile în care unele companii au interesul ca anumite prevederi, în special cele care vizează reducerea evaziunii fiscale, să nu fie aplicate, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 3,9810 lei la 3,9865 lei, cel mai mare nivel din 14 iulie 2017, când a fost 3,9992 lei.

Cursul francului elvețian a crescut de la 3,9869 lei la 3,9870 lei, cel mai mare din 6 octombrie, când a fost 3,9931 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs valutar
curs euro