Euro a scăzut sub 0,99 dolari pentru prima dată în ultimii 20 de ani, după ce Rusia a închis conducta Nord Stream 1

Euro a scăzut sub 0,99 dolari pentru prima dată în ultimii 20 de ani, după ce Rusia a închis conducta Nord Stream 1
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2022

Euro a scăzut sub 0,99 dolari pentru prima dată în ultimii 20 de ani, după ce Rusia a închis conducta Nord Stream 1, crescând astfel temerile legate de viitorul economic al Europei, și așa supus stresului energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda unică euopeană a scăzut până la un minim de 0,9888 dolari în tranzacțiile de pe piețele asiatice, fiind pentru prima dată când moneda unică a coborât sub pragul de 0,99 dolari din 2002 încoace, potrivit FT, citat de Hotnews.

VIDEO Cehia - Zeci de mii de manifestanți la un protest al forțelor radicale împotriva guvernului, a UE și a NATO CITEȘTE ȘI VIDEO Cehia - Zeci de mii de manifestanți la un protest al forțelor radicale împotriva guvernului, a UE și a NATO

Scăderea sub acest prag a venit după ce Rusia a suspendat pe termen nelimitat fluxurile de gaze naturale prin conducta Nord Stream 1, intensificând riscurile de recesiune în blocul comunitar.

Gazprom, deținută de stat, a declarat că suspendarea s-ar datora unei defecțiuni tehnice. Dar anunțul a venit la doar câteva ore după ce țările G7 au anunțat intențiile de a continua plafonarea prețului petrolului importat din Rusia, în încercarea de a reduce veniturile Moscovei care ar putea fi folosite pentru a finanța invazia Ucrainei.

EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor

Contractele futures pe acțiuni au reflectat înrăutățirea perspectivelor pentru economiile europene, Euro Stoxx 50 scăzând cu peste 3% în deschiderile piețelor din Frankfurt și Paris.

Analiștii spun că utilizarea gazului ca armă politică ar putea complica substanțial planurile Băncii Centrale Europene de normalizare a politicii monetare.

„Sarcina BCE este foarte complicată de incertitudinea privind aprovizionarea cu gaze rusești”, a declarat Brian Martin, șeful departamentului de cercetare economică G3 la ANZ, adăugând că o creștere de 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii de referință a BCE a fost deja stabilită în această săptămână.

Serinus Energy renunță la o sondă de explorare în România, după rezultate dezamăgitoare CITEȘTE ȘI Serinus Energy renunță la o sondă de explorare în România, după rezultate dezamăgitoare

„Decizia Moscovei de a nu reporni fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream ridică riscurile de creștere în scădere, sporind în același timp perspectivele de inflație.”

Euro a atins paritatea cu dolarul în iulie pentru prima dată în ultimii 20 de ani, deoarece investitorii au căutat bunuri refugiu într-un mediu economic global înrăutățit.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar